huawei-pripravuje-novy-procesor-kirin-980-vyrobeny-7nm-technologii
Novinka Huawei připravuje nový procesor Kirin 980 vyrobený 7nm technologií

Huawei připravuje nový procesor Kirin 980 vyrobený 7nm technologií

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 8. 2018 17:30

Nadšenec z webu XDA Developers se dostal k firmwaru připravované novinky Huawei Mate 20 a podařilo se mu z něj s předstihem vykuchat informace, které zatím měly zůstat před zraky veřejnosti skryty.

Reklama

Autor populární služby funkyhuawei.club ve svém příspěvku potvrzuje nasazení zbrusu nového procesoru HiSilicon Kirin 980 kutého 7nm výrobním procesem, který má být oproti staršímu typu Kirin 970 o desítky procent výkonnější a samozřejmě také úspornější.

Huawei Mate 20 bude energií zásobit akumulátor článku 4 200 mAh, což je nadprůměrná hodnota (současní Mate 10 Pro má 4 000 mAh). Přítomna navíc bude technologie bezdrátového dobíjení baterie, což předchůdce neměl, takže lze předpokládat, že zařízení dostane skleněnou zadní stranu. U verze Mate 20 povyroste úhlopříčka displeje mezigeneračně na 6,3 palce, verze s přídomkem Pro má mít 6,9 palce. U této varianty bude použit panel typu Super AMOLED.

V neposlední řadě jsme se také dozvěděli, že Huawei zákazníkům u modelu Mate 20 nabídne kombinaci 6 GB RAM a 128GB uživatelského úložiště. Na všech smartphonech nové řady Mate 20 poběží předinstalovaný operační systém Android 9.0 s nadstavbou EMUI 9.

Huawei připravuje nový procesor Kirin 980 vyrobený 7nm technologií
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama