steam-z-obchodu-stahl-hru-ktera-na-pc-mela-tezit-kryptomeny
Novinka Steam z obchodu stáhl hru, která na PC měla těžit kryptoměny

Steam z obchodu stáhl hru, která na PC měla těžit kryptoměny

Martina Lipertová

Martina Lipertová

1. 8. 2018 13:00 5

Od té doby, co se Steam otevřel prakticky všem vývojářům, na něm nalezneme nepřeberné množství závadných her. Pomineme-li hry s naprosto nulovou přidanou hodnotou, narazíme také na hry, jejichž vývojáři se rozhodli obohatit trošku něčím jiným, než je kvalita herního zážitku a prodej samotné (úspěšné hry).  

Reklama

Loni v září Valve ze Steamu odstranilo téměř 200 „falešných“ her od vývojářů ze Silicon Echo Studios, kteří chrlili levné tituly jenom kvůli sběratelským kartám.

Naposledy se přitom probírá chování vývojářů, respektive hry s názvem Abstractism. Jedná se o velmi jednoduchou „relaxační“ hříčku se zcela primitivní grafikou.

Steam z obchodu stáhl hru, která na PC měla těžit kryptoměny
i Zdroj: PCTuning.cz

Hry Abstractism si všiml YouTuber SidAlpha díky diskuzi ve fóru Team Fortress 2. Hráči tam probírali, že v obchodě s kartičkami se nacházejí kousky, které se tváří jako vzácné kartičky za 100 dolarů, ale ve skutečnosti se jedná o zcela bezcenný padělek právě ze hry Abstractism.

SidAlpha, který pomohl odhalit i Silion Echo Studios, si tedy hru stáhl a následně si všiml také druhého problému. Jeden ze spustitelných souborů Abstractism byl označován za hrozbu. A hra i navzdory faktu, že obsahuje neskutečně jednoduchou grafiku, spotřebovávala příliš mnoho výkonu. Nehledě na to, že tvůrci se hráče snažili přimět, aby hru nechali běžet za všech okolností.

Tvůrci na dotaz, zdali skrze hru těží Bitcoin, odpověděli: „Bitcoin je zastaralý, v současné chvíli využíváme Abstractism k těžení Monera“. Monero je přitom kryptoměna, která nelze těžit.

Valve před pár hodinami Abstractism stáhlo ze svého obchodu na základě „zaslání neautorizovaného kódu, trollování, scamování zákazníků a padělání in-game položek“.

Možnost vydávat hry na Steamu prakticky komukoliv, kdo zaplatí jenom pár dolarů vstupní poplatek je sice na jednu stranu velice krásná, na druhou stranu s sebou ale přináší značná rizika. Valve by obsah mělo lépe kontrolovat, už jen kvůli tomu, že v záplavě naprosto zbytečných her se pak nedá najít nic, co by stálo alespoň trochu za to.

Zdroj: Polygon

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama