facebook-zacal-prizpusobovat-navigacni-listu-v-mobilni-aplikaci
Apple Novinka Facebook začal přizpůsobovat navigační lištu v mobilní aplikaci

Facebook začal přizpůsobovat navigační lištu v mobilní aplikaci

Martina Lipertová

Martina Lipertová

1. 8. 2018 10:15

Facebook uvedl, že se snaží přepracovat navigační lištu ve své mobilní aplikaci – v dolní části obrazovky na iOS a v horní části obrazovky na Androidu. Důvod je prostý, chce svým uživatelům dát možnost dostat se co nejrychleji k věcem, které využívají nejčastěji.  

Reklama

Doposud všichni uživatelé Facebooku měli k dispozici stejných 5 ikon. Ty se lišily pouze na základě státu, ve kterém jste se nacházeli. Tak například v USA na liště sedělo zpravodajství, oznámení, menu, sledování (Facebookový video kanál) a obchod (místo pro nákup a prodej zboží).

Facebook začal přizpůsobovat navigační lištu v mobilní aplikaci
i Zdroj: PCTuning.cz

Toto uspořádání se nově změní. První tři ikonky zůstanou, ostatní sloty ale začnou ukazovat to, co v aplikaci otevíráte nejčastěji. Facebook navíc přemýšlí o tom, že by nám časem dal ještě možnost manuálního přizpůsobení ikonek, to znamená výběru vlastních zástupců skrze menu.

Facebook se jistě snaží vylepšovat svou aplikaci novými funkcemi, které by uživatelům daly pocit co největšího pohodlí. Problém je, že tyto snahy přicházejí po velkém skandálu s poskytováním dat třetím stranám a neustále připomínají, že společnost hodně sleduje, co na sociální síti vlastně děláme.

Novou funkci společnost Facebook testuje už od února. Ke všem uživatelům by se měla dostat v několika následujících týdnech.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama