avast-kupuje-vyvojarskou-spolecnost-inloopx
Novinka Avast kupuje vývojářskou společnost Inloopx

Avast kupuje vývojářskou společnost Inloopx

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 7. 2018 19:00

Avast oznámil podepsání dohody o převzetí slovenské mobilní vývojářské společnosti Inloopx. Díky této transakci získá česká antivirová firma přední vývojáře a další odborníky, kteří posílí tým zaměřující se na bezpečnost a ochranu chytrých domácností, IoT a mobilních zařízení.

Reklama

S akvizicí Avast získává také oficiální přítomnost na Slovensku, kde pracuje většina zaměstnanců Inloopx.  Dokončení transakce se očekává na konci srpna za předpokladu, že budou splněny všechny smluvní podmínky. Cena obchodu dosud oznámena nebyla.

Inloopx vznikl v roce 2012 a dnes je globálně fungující softwarovou agenturou, která získala oficiální certifikace od Google a Microsoftu. Má více než 140 spolupracovníků, centrálu v Žilině a pobočky v dalších městech po celém světě.

„Našim uživatelům chceme dodávat produkty, díky kterým pro ně bude opravdu snadné chránit své digitální informace, ať už pomocí antivirů, rodičovské kontroly nebo přes platformu Smart Home pro zabezpečení IoT zařízení v chytrých domácnostech,“ popsal prezident mobilní divize Avastu Gagan Singh. „Mám radost, že se k naší mobilní divizi připojuje takto talentovaný vývojářský tým.“

Avast  kupuje vývojářskou společnost Inloopx
i Zdroj: PCTuning.cz

Avast letos oslavil 30 let na trhu. Firma, která v květnu vstoupila na londýnskou burzu, vznikla ještě v bývalém Československu v roce 1988. Od té doby prošla dlouhou cestou a získala přes 430 milionů uživatelů, antivirové laboratoře s umělou inteligencí a strojovým učením. Od vůbec prvního produktu, kterým byl antivirový software pro počítače, se působnost Avastu rozšířila na zabezpečení mobilních i IoT zařízení, jejichž ochrana je jedním z hlavních cílů dalšího rozvoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama