asus-rog-swift-pg27uq-je-herni-monitor-s-displayhdr-1000
Novinka Asus ROG Swift PG27UQ je herní monitor s DisplayHDR 1000

Asus ROG Swift PG27UQ je herní monitor s DisplayHDR 1000

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 7. 2018 19:00 16

Asus uvedl na český a slovenský trh monitor ROG Swift PG27UQ se 4K rozlišením. Jde o vůbec první herní model na světě s certifikátem DisplayHDR 1000, který představuje špičkový standard kvality HDR, a zajišťuje tak vynikající obraz.

Reklama

ROG Swift PG27UQ je monitor, který dokáže zobrazit obsah ve 4K rozlišení (3 840 x 2 160 px) s obnovovací frekvencí 144 Hz. Vybaven je navíc technologií Nvidia G-SYNC, která zabraňuje trhání, zpoždění nebo výpadkům obrazu, a přispívá tím k plynulosti hraní. Displej se může pochlubit jasem až 1 000 cd/m2, což je několikanásobně vyšší hodnota než u standardního zobrazení. LED podsvícení panelu je přitom dynamicky řízeno v 384 zónách, což má umožnit velmi vysoký kontrast a reprodukci přirozeněji vypadajících tmavých scén.

PG27UQ je také první a zatím jediný herní monitor s certifikátem DisplayHDR 1000. Tento certifikát je respektovaným standardem a referencí HDR kvality, včetně jasu, barevného gamutu nebo hloubky bitů. Tyto hodnoty jsou důležité nejen pro hráče, ale také pro profesionály, nadšence a všechny počítačové kreativce.

Monitor je z výroby kalibrován s ohledem na přesnost barev s hodnotou barevného rozdílu ΔE (Delta-E) menší než 3,0, podporuje i barevný gamut Adobe RGB profesionální úrovně 97% DCI-P3 / 99% Adobe RGB (DCI-P3 má o 25 % širší barevný rozsah než sRGB).

Nechybí ani ambientní osvětlení, které lze synchronizovat s nejrůznějšími RGB kompatibilními komponenty a periferiemi s podporou Aura Sync. Funkce ROG Light Signal pak umožňuje hráčům demonstrovat svou příslušnost k herní komunitě. Dokáže totiž logo ROG promítat na stěnu; projekční sada Light Signature navíc umožňuje vytvářet a přizpůsobovat světelné efekty, které lze promítat z monitoru PG27UQ na povrch PC. Praktická je také funkce automatické úpravy jasu na základě okolního osvětlení.

Monitor ASUS ROG Swift PG27UQ se v Česku a na Slovensku prodává za 64 900 Kč, resp. 2 529 eur s DPH.

Asus ROG Swift PG27UQ je herní monitor s DisplayHDR 1000
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama