blockchainovy-telefon-htc-exodus-prijde-jiz-letos
Novinka Blockchainový telefon HTC Exodus přijde již letos

Blockchainový telefon HTC Exodus přijde již letos

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 7. 2018 17:00

Společnost HTC oznámila, že ve třetím čtvrtletí letošního roku umožní předběžný přístup ke světově prvnímu blockchain telefonu jménem Exodus. Novinka nabídne přístup k decentralizovaným aplikacím v blockchainových sítích, nadstandardní bezpečnost i offline peněženku pro digitální majetek a kryptoměny.

Reklama

Zároveň HTC představilo i nové partnery pro rozvoj blockchainového ekosystému. Jsou jimi společnost Bitmark, zabývající se ochranou a podporou digitálního vlastnictví prostřednictvím technologie blockchain a společnost Animoca, distributor první a nejpopulárnější sběratelské NFT hry Cryptokitties, ve které si již dnes sběratelé z celého světa vyměňují kočičky za stovky tisíc dolarů.

„Lidé se v době internetu často zabývají bezpečností osobních dat. To je skvělou příležitostí, abychom je podpořili v cestě za znovunabytím jejich digitální identity. Jelikož je smartphone to nejosobnější zařízení, na kterém uživatelé konzumují i vytváří nejvíce obsahu, Exodus bude tím nejlepším začátkem. Těší mě, že mám příležitost podílet se s jeho pomocí na decentralizaci internetu a jeho transformaci pro potřeby moderního uživatele,“ řekl ředitel Crypto oddělení HTC Phil Chen.

Pro získání předběžného přístupu se mohou fanoušci projektu Exodus registrovat na adrese htcexodus.com. Specifikace a další detaily o zařízení budou oznámeny v následujících měsících.

Blockchainový telefon HTC Exodus přijde již letos
i Zdroj: PCTuning.cz

První aplikace pro HTC U12+

První decentralizovanou aplikaci si uživatelé budou moci vyzkoušet již na smartphonu HTC U12+. Sběratelská hra Cryptokitties, která aktuálně existuje v síti Ethereum, bude později dostupná i na dalších telefonech HTC.

„Zrození kryptoměn Bitcoin a Ethereum s sebou přineslo myšlenku digitálních cenností a nezaměnitelných tokenů (NFTs – non-fungible tokens). Dnešního dne společnost HTC oznámila partnerství s autory Cryptokitties, první a nejpopulárnější NFT hry využívající technologie blockchain. Ta existuje v síti Ethereum a bude exkluzivně distribuována na vybraných smartphonech HTC, z nichž prvním bude HTC U12+. Mobilní telefony jsou nejrozšířenějším digitálním zařízením v historii lidstva, a tak jsou ideální platformou pro vytvoření distribučních kanálů pro všechny autory, kteří nabízí digitální zboží a decentralizované aplikace,“ uzavírá zpráva HTC.

Blockchainový telefon HTC Exodus přijde již letos
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama