nvidia-bude-spolupracovat-se-spolecnostmi-bosh-a-daimler-na-vyrobe-autonomnich-vozu
Novinka Nvidia bude spolupracovat se společnostmi Bosh a Daimler na výrobě autonomních vozů

Nvidia bude spolupracovat se společnostmi Bosh a Daimler na výrobě autonomních vozů

Martina Lipertová

Martina Lipertová

11. 7. 2018 10:30 2

Výrobce grafických karet, společnost Nvidia oznámila, že bude spolupracovat se společnostmi Bosh a Damlier na výrobě autonomních vozů. Bosh je jedním z předních dodavatelů automobilového průmyslu, zatímco společnost Damlier patří mezi největší výrobce luxusních automobilů na světě.

Reklama
Nvidia bude spolupracovat se společnostmi Bosh a Daimler na výrobě autonomních vozů
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvod spolupráce je jasný. Autonomní vozy potřebují obrovské množství výpočetní síly na zpracování dat pro řízení vozu při zachování nízké spotřeby energie a právě to by společnost Nvidia měla zajistit. Nvidia má totiž v rukách superpočítač Drive Pegasus a podpůrné systémy Drive Xavier a Drive Constellation. 

 

Toto zařízení je nyní menší, než průměrný přenosný počítač, přičemž jednotka Drive Pegasus dokáže provést přes 1 bilion operací za použití pouze 1 wattu napájení (při plném výkonu až 320 bilionů operací za vteřinu).

 

Společnost Bosh a Damlier se již dříve rozhodly pracovat na autonomních vozech Level 4 a Level 5, to znamená i na AI plně ovládaných samořídících jednotkách. Nyní se na této budoucnosti bude podílet také Nvidia.

Zdroj: 1, 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama