google-stale-nechava-vyvojarum-pristup-k-vasim-e-mailum
Novinka Google stále nechává vývojářům přístup k vašim e-mailům

Google stále nechává vývojářům přístup k vašim e-mailům

Martina Lipertová

Martina Lipertová

4. 7. 2018 14:00 2

Google nedávno slíbil, že už nebude používat boty, které by v e-mailech na Gmailu vyhledávaly informace použitelné pro cílení reklamy atd. Jenže vyšlo najevo, že v těchto praktikách pokračuje a navíc čtení e-mailů umožňuje i zaměstnancům třetích stran. 

Reklama

Podle Wall Street Journal většinu práce stále dělají počítače, nicméně v některých případech jsou e-maily čteny zaměstnanci vývojářských společností aplikací třetích stran. 

Google stále nechává vývojářům přístup k vašim e-mailům
i Zdroj: PCTuning.cz

Tak například marketingová společnost Return Path, která firmám nabízí bezplatné nástroje pro e-mailovou organizaci, ve snaze rozvíjet software společnosti před dvěma lety umožnila svým zaměstnancům číst přibližně 8000 e-mailů. 

 

Tisíce e-mailů čtou také zaměstnanci společnosti Edison Software, kteří tímto způsobem studují funkci vlastní aplikace „Chytrá odpověď“. 

 

Google se brání tím, že prohledávání e-mailů lidmi se používá pouze ve zcela ojedinělých situacích a navíc je monitorováno, takže zaměstnanci prý mohou hledat pouze relevantní údaje. Jenže ruku na srdce, kdo z nás by Gmail používal jako svůj hlavní e-mailový klient v případě, že by o něčem takovém předem věděl?

 

Google však není jedinou společnost, které jsou tyto praktiky vlastní. Do nějakého způsobu sdílení informací jsou podle všeho zapleteni všechny společnosti z tohoto sektoru, včetně například i Yahoo! nebo AOL. 

Zdroj: 1, 2, 3
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama