hmd-global-pousti-na-cesky-trh-nokii-3-1-a-znovuzrozeny-banan
Novinka HMD Global pouští na český trh Nokii 3.1 a znovuzrozený Banán

HMD Global pouští na český trh Nokii 3.1 a znovuzrozený Banán

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 7. 2018 13:00

Novinky z portfolia HMD Global, Nokia 3.1 a Nokia 8110, míří na český. V prvním případě se jedná o cenově dostupný chytrý telefon zařazený do programu Android One, jehož doporučená cena bude 3 599 Kč s DPH. Nokia 8110 pak je inovovaný legendární „banán“ z devadesátých let a ponese cenovku 1 999 Kč s DPH.

Reklama

Nokia 3.1

Na český trh přicházejí další letos oznámené telefony z portfolia HMD Global. Jde o Nokii 3.1, inovaci úspěšného cenově dostupného modelu z loňského roku, a Nokii 8110, znovuzrozenou legendu z 90. let, která ve své aktuální podobě přinese podporu LTE sítí a vybraných populárních aplikací.

Nokia 3 z předchozího roku se stala dosud nejúspěšnějším modelem z portfolia chytrých telefonů HMD Global. Inovovaná Nokia 3.1 na ni navazuje a nabízí atraktivní spojení materiálů a elegantního designu. Tělo tvoří hliníkový rám dvakrát broušený diamantovým kotoučem. Displej se zaoblenými hranami a HD+ rozlišením nabídne úhlopříčku 5,2 palce s poměrem stran 18:9. Chránit jej bude odolné sklo 2.5D Corning Gorilla Glass.

Srdcem Nokie 3.1 je osmijádrový procesor MediaTek 6750, který díky zdvojnásobení počtu jader oproti předchozí generaci nabídne až 50% nárůst výkonu. Sekundují mu 2 GB paměti a pro aplikace je připraveno 16GB úložiště. Vylepšený hlavní fotoaparát s automatickým ostřením využívá 13Mpx snímač.

HMD Global pouští na český trh Nokii 3.1 a znovuzrozený Banán
i Zdroj: PCTuning.cz

Po vzoru některých svých dražších kolegů se také Nokia 3.1 připojuje k rodině zařízení v Android One programu, díky kterému nabídne společností Google pečlivě a kvalitně odladěný software. Novinka tak bude tři roky dostávat mezi prvními měsíční bezpečnostní aktualizace a po do dobu dvou let pravidelné aktualizace operačního systému. Nechybí ani příslib aktualizace systému na přicházející Android P. Nokia 3.1 je nyní na českém trhu dostupná za doporučenou cenu 3 599 Kč s DPH v barevném provedení Black/Chrome, varianta Blue/Copper přijde do prodeje později.

Nokia 8110

Znovuzrozená legenda Nokia 8110 oživuje ikonický design s vysouvacím krytem klávesnice a v aktuální verzi nabídne také podporu LTE sítí. Majitelé tedy mohou i z tohoto relativně „hloupého“ telefonu přistupovat snadno na internet. K dispozici jsou i funkce známé z plnokrevných smartphonů, například Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook nebo Twitter. Samozřejmostí je také práce s e-maily a samozřejmě ani tentokrát nechybí moderní verze hry had.

Nokia 8110 bude dostupná za doporučenou cenu 1 999 Kč s DPH ve dvou barevných provedeních Traditional Black a Banana Yellow. O prodej druhé jmenované varianty se v České republice exkluzivně postará Alza.cz.

HMD Global pouští na český trh Nokii 3.1 a znovuzrozený Banán
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama