lenovo-odhalilo-thinkpad-p52-s-sestijadrovym-cpu-xeon-a-128gb-ram
Novinka Lenovo odhalilo ThinkPad P52 s šestijádrovým CPU Xeon a 128GB RAM

Lenovo odhalilo ThinkPad P52 s šestijádrovým CPU Xeon a 128GB RAM

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 6. 2018 15:00 1

Společnost Lenovo nedávno odhalila svůj nejnovější přírůstek do řady mobilních pracovních stanic ThinkPad P52, který své uplatnění najde zejména v oblasti 3D návrhů, tvorby obsahu, nebo třeba simulaci AI. 

Reklama

Tento "nadupaný" notebook by měl být v nejvyšší konfiguracích dostupný s procesory 8. generace Intel Core, ale dokonce také s šestijádrovým procesorem Xeon. Ještě zajímavější je ale to, že procesoru může sekundovat až 128 GB operačních pamětí DDR4 a úložiště může mít až 6TB kapacitu. Výrobce pochopitelně nešetřil ani na 15,6" displeji, který umí zobrazovat ve 4K rozlišení.

Kromě toho ale nabídne také 10bitovou barevnou hloubku, schopnost zobrazení 100 % spektra Adobe RGB a jas dosahující na úroveň 400 nitů. Dostatečný grafický výkon má na starosti grafická karta Nvidia Quadro P3200 se 6 GB pamětí GDDR5. Rozsáhlá a netradiční je i konektorová výbava. Uživatel totiž může využít dva porty Thunderbolt 3 spolu se třemi USB 3.1 typu A a grafickými výstupy HDMI 2.0 a mini DisplayPort 1.4.

Lenovo odhalilo ThinkPad P52 s šestijádrovým CPU Xeon a 128GB RAM
i Zdroj: PCTuning.cz

Stanice bude dodávaná také se Smart kartou a integrovanou čtekou karet 4 v 1. Připojení k internetu, nebo do sítě může zajistit buď gigabitový ethernetový port, nebo adaptér Intel Wireless-AC 9560 802.11ac, jehož součástí je také Bluetooth 5.0. Na cestách pak lze využít modem Fibocomm 4G LTE (Cat. 9). Lenovo nesází pouze na výkon, ale také na zabudované bezpečností opatření, jako je TPM 2.0, IR kamera, čtečka otisků prstů a ThinkShutter, čili posuvnou krytku vestavěné webové kamery.

Jediné, co zatím výrobce nezveřejnil, je cenovka, kterou bude P52 ověnčen. Zjistit bychom ji však měli už brzy, jelikož ThinkPad P52 má přijít na trh koncem tohoto měsíce.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama