hmd-global-ziskalo-100-milionu-dolaru-pro-financovani-dalsiho-rustu
Novinka HMD Global získalo 100 milionů dolarů pro financování dalšího růstu

HMD Global získalo 100 milionů dolarů pro financování dalšího růstu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 5. 2018 10:30 2

Finský startup HMD Global, který stojí za chytrými telefony Nokia, oznámil získání částky 100 milionů amerických dolarů od několika investorů pro financování růstu společnosti a rozšíření působení ve druhém roce její existence.

Reklama

HMD Global se v následujících měsících chystá učinit strategické investice s cílem dalšího rozšíření svého působení na trhu. Během letošního roku firma plánuje razantně rozšířit portfolio chytrých telefonů a také se zaměřit na zvýšení dosahu svých prodejních kanálů v rámci strategických trhů.

Společnost, která byla založena 1. prosince 2016, dodala v prvním roce svého působení na trh více než 70 milionů telefonů nesoucích značku Nokia ve více než 80 zemích s tím, že počet zemí, kde byla zařízení aktivována, přesahuje 170.

HMD Global získalo 100 milionů dolarů pro financování dalšího růstu
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve finančním roce 2017 společnost HMD Global vykázala celkové příjmy ve výši 1,8 miliardy eur a provozní ztrátu ve výši 65 milionů eur. Finské společnosti se daří především mezi mladými, dvěma třetinám jejích zákazníků je pod 35 let.

Od Barcelonského veletrhu MWC 2017 uvedl finský startup na trh 16 nových zařízení. Na letošním ročníku MWC HMD Global také oznámilo, že se stává jedním z hlavních globálních partnerů vlajkového programu společnosti Google pro telefony s operačním systémem Android – Android One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama