do-obchodu-dorazily-nove-bezdratove-mesh-extendery-netgear
Novinka Do obchodů dorazily nové bezdrátové mesh extendery NETGEAR

Do obchodů dorazily nové bezdrátové mesh extendery NETGEAR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 4. 2018 14:30

Do prodeje míří nová kategorie bezdrátových mesh extenderů řady Nighthawk. Novinky umožňují upgradovat stávající domácí WiFi připojení na pokročilý WiFi systém, který nabídne rychlejší připojení a širší pokrytí bez nutnosti měnit stávající router či ISP modem router.

Reklama

Stěžejní výhodou nového bezdrátového mesh extenderu Nighthawk X6S (EX8000) je třípásmová WiFi technologie FastLane3, která využívá vyhrazený bezdrátový kanál sloužící pro vzájemnou komunikaci mezi extenderem a routerem. Tato technologie společně s MU-MIMO, SmartConnect a Smart Roaming by měla poskytovat spolehlivé připojení s kombinovanou rychlostí až 3 Gb/s (1 733 + 866 + 400 Mb/s) bez ohledu na počet připojených zařízení. Pokrytí celé domácnosti v rozsahu až 232 metrů čtverečních zajišťuje šest výkonných interních antén.

Nighthawk X6S je vybaven také čtveřicí gigabitových ethernetových portů s funkcí auto-sensing a jedním USB 2.0 portem (ReadySHARE USB), jež umožňují kabelové připojení libovolného zařízení, jako je Smart TV či herní konzole.

Do obchodů dorazily nové bezdrátové mesh extendery NETGEAR
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou novinkou je kompaktní Nighthawk X4S (EX7500), který je – stejně jako předchozí model – vybaven kombinací technologií FastLane3, MU-MIMO, SmartConnect a Smart Roaming. Zařízení poskytuje vysoce kvalitní bezdrátové připojení s maximální kombinovanou rychlostí až 2,2 Gb/s (866 + 866 + 400 Mb/s) a širokým pokrytím celé domácnosti.

Oba mesh extendery Nighthawk lze přitom snadno a rychle instalovat prostřednictvím webového rozhraní. Součástí zařízení je také tlačítko Push `N’ Connect využívající WPS1. O bezpečnost extenderů se stará WPA/WPA2–PSK a WEP.

Cena a dostupnost

Nighthawk X4S a Nighthawk X6S jsou v prodeji a doporučené koncové ceny 3 750 korun s DPH, respektive za 5 000 korun s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama