quest-exe-s-ceskymi-hernimi-vyvojari-v-prazskem-bio-oko-uz-tento-ctvrtek
Novinka Quest.exe s českými herními vývojáři v pražském Bio Oko už tento čtvrtek

Quest.exe s českými herními vývojáři v pražském Bio Oko už tento čtvrtek

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2018 18:30

Pořad Quest, který se zabývá počítačovými hrami, se na vlnách Radia Wave vysílá už dva roky. Za tu dobu si získal velmi obsáhlou základnu posluchačů, jejichž složení má široký rozptyl – od dlouholetých herních vývojářů až po ty, kteří s hrami nemají žádné osobní zkušenosti. Teď se poprvé pokusí propojit všechny „hráče“ na unikátní akci nazvané Quest.exe, která proběhne 26. dubna v pražském kině Bio Oko.

Reklama

Quest.exe je prvním dílem zamýšlené pravidelné série setkání hráčů, herních vývojářů a všech, kteří se chtějí dozvědět něco nového o počítačových hrách. Dává si za cíl maximálně přístupnou formou dokázat, že počítačové hry mohou být mnohem víc než pouhou zábavou pro děti. Formou přednášek, workshopů, projekcí a konkrétních ukázek se pokusí rozbourat tabu, která kolem počítačových her stále přetrvávají, a nabídne dostatečně pestrý program pro ty, kteří si rádi hrají. Pro letošní rok se počítá i s podzimním termínem, jehož konkrétní datum bude ještě upřesněno.

Quest.exe s českými herními vývojáři v pražském Bio Oko už tento čtvrtek
i Zdroj: PCTuning.cz

„Na českém trhu dlouhodobě chybí podobně zaměřené akce, na nichž by se mohli setkávat nejen vývojáři a zapálení hráči, ale i lidé, kterým jsou hry prostě jen sympatické a rádi se o nich dozví něco nového. Quest.exe je rozšířením toho, o co se snažíme už dva roky v rádiu – povídat si se zajímavými lidmi z herního byznysu a ukazovat, že hry mohou být minimálně stejně zajímavé jako ostatní kulturní odvětví. Vznikají tu hry, které mají takový ohlas v zahraničí, o jakém si české filmy mohou nechat jen zdát. Přesto o nich běžný Čech pravděpodobně nikdy neslyšel. Chceme to zkusit změnit,“ doufá Jaromír Möwald, autor pořadu Quest a dlouholetý herní novinář.

Akce Quest.exe proběhne ve čtvrtek 26. dubna od 20:30 v pražském kině Bio Oko. Vstupenky jsou k dispozici na adrese www.biooko.net za cenu 120 Kč.

Pořad Quest můžete poslouchat každý týden v pátek od 18:00 na Radiu Wave. Starší díly můžete podcastovat skrz mobilní aplikaci (wave.cz/podcasty), případně si je přehrát přímo na stránkách stanice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama