o2-musi-zapocitavat-spotify-do-fup-rozhodl-ctu
Novinka O2 musí započítávat Spotify do FUP, rozhodl ČTÚ

O2 musí započítávat Spotify do FUP, rozhodl ČTÚ

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 4. 2018 13:00

Smlouva O2 a Spotify umožňuje zákazníkům poslouchat hudbu z internetu bez placení za spotřebovaná data. Českému telekomunikačnímu úřadu se ale nabídka nelíbí.

Reklama

ČTÚ ve své nejnovější monitorovací zprávě uvádí, že nabídka je v konfliktu s pravidly rovnoprávnosti datových přenosů, takzvané síťové neutrality. „Pokud už se operátor rozhodne datový provoz omezovat datovým limitem, nesmí zvýhodňovat žádnou službu či aplikaci na úkor veškerého obsahu,“ tvrdí. Úřad teď O2 nařídil, aby operátor změnil své služby a uzavřené smlouvy tak, aby byly v souladu s pravidly pro dodržování síťové neutrality.

„Nezapočítávání spotřeby dat na Spotify je časově omezená nabídka platná do 31. 5., kterou jsme zákazníkům poskytli, aby si mohli službu bez obav vyzkoušet. S ohledem na uvedenou výzvu ČTÚ jsme se rozhodli nabídku neprodloužit,“ uvedla tisková mluvčí O2 Lucie Jungmannová s tím, že možnost vyzkoušet si prémiovou verzi na tři měsíce zdarma bude operátor zákazníkům nabízet i nadále.

Partnerství se službou pro streamování hudby Spotify uzavřelo O2 v červnu 2016. Zákazníci operátora u té příležitosti získali prémiový účet na tři měsíce zdarma, se službou Spotify Free jim pak O2 u vybraných tarifů po dva roky neúčtovalo aplikací spotřebovaná data.

O2 musí započítávat Spotify do FUP, rozhodl ČTÚ
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama