samsung-zacal-oficialne-prodavat-spickove-telefony-galaxy-s9-a-s9
Novinka Samsung začal oficiálně prodávat špičkové telefony Galaxy S9 a S9+

Samsung začal oficiálně prodávat špičkové telefony Galaxy S9 a S9+

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 3. 2018 12:00

Dnes byl oficiálně zahájen prodej dvou nových chytrých telefonů Galaxy S9 a Galaxy S9+ od společnosti Samsung. Jihokorejský podnik má od obou novinek velké očekávaní, protože představují to nejlepší, co lze zakoupit.

Reklama

Menší S9 má 5,8palcový displej a větší verze S9+ 6,2palcový panel. V obou případech displeje telefonů poskytují hodnotu 2 960 × 1440 pixelů obrazových bodů. Po výkonnostní stránce patří nové „devítky“ k naprosté špičce. To je zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 9810, který by měl být zároveň energeticky úspornější než starší čip použitý v modelech S8(+). Největší vylepšení u nově představené generace Galaxy S se týká fotoaparátů. Hlavní 12Mpx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou.

Užší clona má hodnotu f/2.4 a měla by pomoci s fotkami za plného slunečního světla, kdežto široká clona f/1.5 se hodí pro snímky za snížených světelných podmínek. Galaxy S9+ pak má na svých zádech místo jednoho objektivu hned dva. Konkrétně primární snímač doplňuje teleobjektiv se světelností f/2.4, který má napomoci dokonalým hrátkám s hloubkou ostrosti.

Snímač otisků prstů se posunul pod fotoaparát, kam se lépe hodí. Obě novinky od Samsungu v oblasti zabezpečení dat nabízí i skener oční duhovky a funkci rozpoznávání obličeje. Oba způsoby je možné nově kombinovat.

Galaxy S9 v základu vyjde na 21 999 Kč. Větší S9+ stojí v tuzemských obchodech 24 499 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama