tp-link-predstavuje-novou-generaci-nastenne-stropni-wi-fi
Novinka TP-Link představuje novou generaci nástěnné/stropní Wi-Fi

TP-Link představuje novou generaci nástěnné/stropní Wi-Fi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 3. 2018 17:00 1

TP-Link uvádí na český trh novou generaci dvoupásmového gigabitového stropního access pointu TP-EAP225, který je vhodný pro instalaci do malých a středních firem, do hotelových prostor, penzionů, restaurací, nemocnic či jiných veřejných prostor nabízejících připojení k internetu přes Wi-Fi.

Reklama

Nová verze EAP225 AC 1350 umožňuje simultánní připojení rychlostí 450 Mbit/s na frekvenci 2,4 GHz a 867 Mbit/s na frekvenci 5,0 GHz, tedy celkovou propustnost až 1317 Mbit/s. Novinkou je podpora standardu 802.11ac wave 2, konkrétně je nová verze vybavena technologií 2×2 MU-MIMO, díky které dokáže v reálném čase komunikovat s desítkami klientů najednou.

Pro zajištění stabilního bezdrátového připojení je access point vybaven funkcí Band Steering, který automaticky přesouvá dvoupásmová zařízení do širšího pásma 5,0 GHz pro rychlejší připojení. Jelikož se často připojují uživatelé s mobilními telefony a jejich poloha se v prostoru a čase mění, tzv. Beamforming soustřeďuje signál tam, kde je ho nejvíce zapotřebí, a poskytuje tak rychlé a stabilní Wi-Fi připojení pro všechna zařízení.

Ke stávající podpoře napájení pomocí aktivního PoE 802.3af (48 V) nově přibyla i možnost napájet přístupový bod skrze pasivní PoE (24 V). Společně s možností napájení přes PoE injektor, který je součástí balení, tak nabízí jednoduchou implementaci i do již existující sítě.

TP-Link představuje novou generaci nástěnné/stropní Wi-Fi
i Zdroj: PCTuning.cz

Lokálně instalovaný software (případně nasazený formou privátního cloudu) umožňuje monitorovat a spravovat až stovky EAPů nezávisle na jejich lokalitě. Jeho prostřednictvím lze konfigurovat a automaticky synchronizovat jednotná nastavení bezdrátového připojení pro všechny jednotky EAP v síti. K zajištění stability a efektivity provozu sítě slouží řízené omezování rychlosti připojení a rozložení zátěže mezi jednotlivé EAPy. Významnou výhodou EAP Controler Softwaru je pak jeho zcela bezplatné použití, tedy bez licenčních poplatků nebo dalších nákladů.

EAP225 AC 1350 se v ČR prodává za doporučenou koncovou cenu 2 118 korun včetně DPH.

TP-Link představuje novou generaci nástěnné/stropní Wi-Fi
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama