apple-vydava-ios-11-2-6-opravuje-kritickou-chybu
Apple Novinka Apple vydává iOS 11.2.6. Opravuje kritickou chybu

Apple vydává iOS 11.2.6. Opravuje kritickou chybu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 2. 2018 13:30

Před týdnem byla objevena nová nepříjemná chyba v operačním systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone společnosti Apple. Stačilo na jablečné smartphony poslat zprávu s jedním speciálním znakem a ta přístroj zcela vyřadila z provozu. Výrobce proto nyní přispěchal se softwarovou záplatou.

Reklama

Chyba se týkala poslední verze operačního systému iOS s pořadovým číslem 11. Pokud uživateli na telefon přišla zpráva obsahující znak z indického nářečí Telugu, celý systém se zhroutil. Roli přitom nehrálo, zda se jednalo o SMS nebo zda byl text zaslán prostřednictvím různých messengerů nebo e-mailu.

V noci na dnešek proto Apple urychleně vydal operační systém 11.2.6, který kritickou chybu opravuje. Update je dostupný klasicky přes položku „Aktualizace systému“, která je umístěna v Nastavení. Velikost záplaty je pouze několik megabajtů.

Před několika hodinami došlo také k vydání záplat dalších operačních systémů Applu. Konkrétně jsou dostupné nové verze watchOS (4.2.3), tvOS (11.2.6) a macOS High Sierra (10.13.3).

Apple vydává iOS 11.2.6. Opravuje kritickou chybu
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama