amd-vyzyva-intel-na-souboj-jejich-dvoujadrovych-procesoru-update
Novinka AMD vyzývá Intel na souboj jejich dvoujádrových procesorů (Update)

AMD vyzývá Intel na souboj jejich dvoujádrových procesorů (Update)

Novák Radek

Novák Radek

23. 8. 2005 00:00 53

Update: Intel odpověděl. AMD dnes ve svém tiskovém prohlášení a též v několika denících jako The Wall Street Journal či USA Today vyzvala Intel na souboj jejich dvoujádrových x86 serverových procesorů.

Reklama

AMD tak činí v duchu férové konkurence namísto reklamní masáže a chce vyzvat aby Intel ukázal svou sílu v souboji tváří v tvář. AMD nominuje svého šampiona z řady AMD Opteron™ 800 či 200 a chce po Intelu, aby vybral vhodného soupeře.

Pokud Intel nabídku přijme, souboj by se měl uskutečnit na veřejném místě, které bude ještě oznámeno a borci by se utkali v standardních disciplínách: SPECjbb či SPECweb.

AMD vyzývá Intel na souboj jejich dvoujádrových procesorů (Update)
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD si musí být dosti jista svou silou, když je schopna takovéhoto prohlášení. Podle slov viceprezidenta a generálního manažera divize mikroprocesorů Marty Seyera: „Od té doby, co jsme v dubnu 2005 na trh uvedli dvoujádrové Opterony, vedeme ve většině benchmarků pro x86 servery“. AMD samozřejmě doufá, že v podobném souboji zvítězí a v očích veřejnosti tak nabude lepšího postavení. Ne vždy je totiž výkon to opravdu rozhodující – marketing a jméno dělají své a tak má a bude mít Intel lepší jméno než AMD.

Více informací ohledně tohoto dozajista zajímavého počinu se budeme dozvídat na tomuto účelu určených stránkách AMD.

Rukavice byla hozena, doufejme, že ji Intel zvedne … AMD čeká …


AMD vyzývá Intel na souboj jejich dvoujádrových procesorů (Update)
i Zdroj: PCTuning.cz


Update:



.. a nečekalo moc dlouho. CEO Intelu Paul Otellini podle Inquireru oznámil, že Intel se této výzvy nechopí. Bohužel. Stačilo by přivézt nějaký pěkný prototyp z IDF a možná by se děly věci ... :) Za tuto informaci děkuji svému kolegovi Lukáši Fialovi.


Zdroj: AMD, Inquirer, Digit-Life

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama