videohry-v-cesku-hraji-prevazne-mladi-muzi
Novinka Videohry v Česku hrají převážně mladí muži

Videohry v Česku hrají převážně mladí muži

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2017 19:00 1

Videohry hraje a stahuje přes internet 20 % Čechů. Jde hlavně o mladé lidi, častěji muže. U starších ročníků obliba této zábavy klesá. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu.

Reklama

Zájem o hry hrané přes počítač nebo mobilní telefon s ostatními hráči, přes internetový prohlížeč, zejména na sociálních sítích, nebo o hry stažené přes internet má 67 % mladých do 24 let. V další věkové kategorii od 25 do 34 let hraje videohry přes internet 30 % lidí. „S postupem věku se zastoupení hráčů videoher v populaci snižuje. Nicméně příznivci her přes internet se najdou i mezi lidmi v důchodovém věku. V kategorii starších 65 let jde o 4 % osob,“ uvádí místopředseda ČSÚ Marek Rojíček.

Nejsilnější skupinou herního trhu jsou mladí muži. Podle údajů Eurostatu za rok 2016 se hraní a stahování videoher v zemích EU věnovalo v průměru přes 65 % mužů ve věku od 16 do 24 let. Podíl hráček v tomto věku byl mnohem nižší – necelých 44 %.

Videohry v Česku hrají převážně mladí muži
i Zdroj: PCTuning.cz

Podíl mladých českých hráčů se vloni pohyboval nad evropským průměrem. U mužů dosáhl 74 %, což znamenalo sedmou příčku ve srovnání s dalšími státy EU. V případě žen šlo o 58 %, tedy desátou pozici mezi členskými zeměmi. Nejaktivnější hráči i hráčky ve věku od 16 do 24 let jsou z Dánska, naopak nejslabší zájem o videohry mají ve Slovinsku.

Zdroj: ČSÚ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama