alza-predvadi-v-holesovicich-domacnost-budoucnosti
Novinka Alza předvádí v Holešovicích domácnost budoucnosti

Alza předvádí v Holešovicích domácnost budoucnosti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2017 20:00 6

Alza.cz vytvořila na Showroomu unikátní expozici SmartHome (inteligentní domácnost). Ta je zaměřena na předvedení ovládání celé domácnosti pomocí bezdrátového řešení. Zákazníci si tak v praxi mohou vyzkoušet chytré produkty do kuchyně, obývacího pokoje i venkovních prostor, včetně jednoduchého ovládání jediným mobilním zařízením.

Reklama

Inteligentní výrobky přinášejí zákazníkům především snadnou kontrolu nad spotřebiči a možnost vzdáleného zabezpečení domácnosti. Aplikace také ohlídá různé havárie spojené s únikem vody či požárem – nastavení dokáže například automaticky uzavřít přívod vody a zajistit domácnost bez nutnosti dalšího zásahu. Zařízení lze jednoduše propojit v jeden systém a ovládat je přes mobilní telefon, tablet nebo notebook, a to odkudkoli. Nastavit je možné třeba režim spánek, v jehož rámci se podle individuálního nastavení vše automaticky vypne, zhasne a například se mohou zatáhnout i žaluzie apod.

„V první fázi jsme pro zákazníky do SmartHome nainstalovali například pračku, sušičku, osvětlení, ovládání žaluzií, pohybová a záplavová čidla, měřiče spotřeby energií, TV, audio, zabezpečení, dveřní zámek, kukátko a další. Nechybí ani kuchyňské spotřebiče: lednice, kávovar, trouba, digestoř, varná deska. Celkem je nyní na Alza Showroomu k vidění přes 120 aktivních prvků od více než 20 různých značek,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze a facility v Alza.cz.

SmartHome umožňuje vzdáleně ovládat i další prvky, například garážová vrata, dveřní stanice, kamerové systémy, kouřové detektory, termostaty, zásuvky a mnohé další. V budoucnosti společnost plánuje sortiment rozšiřovat o další zajímavé a žádané produkty.

Alza předvádí v Holešovicích domácnost budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Alza

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama