grammarly-zlepsete-si-efektivne-psanou-anglictinu
Novinka Grammarly: zlepšete si efektivně psanou angličtinu

Grammarly: zlepšete si efektivně psanou angličtinu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2017 12:00 1

Chcete se zlepšovat v anglickém jazyce, ale času je málo? Pak by mohlo být ideálním řešením učit se i v práci a to přímo z chyb, které sami nejčastěji děláte při psaní e-mailů či jiných textů. To přesně nabízí aplikace Grammarly. Kromě opravy textu vytvoří i detailní analýzu a statistiky vašich chyb v průběhu času. Aplikace sbírá data z programů Microsoft Office, prohlížeče a dalších – tedy téměř všude tam, kde na počítači píšete.

Reklama

Studenti většinou nemají chuť nebo čas dělat úkoly a dvojnásob to platí o studentech – zaměstnancích. Ti nemají kapacitu na učení se obecně, a to ani v případě, že se vzdělávají v kurzech jazykových škol. Například poskytovatel jazykových služeb, společnost James Cook Languages, která se specializuje na firemní výuku, se potýká s nedostatkem času svých studentů denně. Tento problém jim pomáhají řešit mimo jiné i moderní technologie.

Doporučují studentům, kteří v anglickém jazyce i pracují, neplacenou aplikaci Grammarly, kterou si nainstalují do svého počítače. Aplikace totiž kontroluje, co zrovna píšete v angličtině, nabízí opravu, plní funkci slovníku a můžete si založit i vlastní slovník. Lektoři z James Cook Languages ale vidí hlavní přínos v detailní analýze a statistikách vlastního textu. Tato aplikace po nainstalování totiž sbírá data z Microsoft Office, prohlížeče apod. a vyhodnocuje chyby.

„Zásadní je, že Grammarly dává zpětnou vazbu: například vám vysvětlí, proč je daný jev špatně a jednou týdně pošle detailní analýzu těch nejčastějších chyb, které uživatel dělá, a navíc poskytne odkaz na stránky, kde si o jevu (např. o členech) můžete přečíst více,“ říká Jakub Hankiewicz, metodik jazykové školy James Cook Languages.

Grammarly: zlepšete si efektivně psanou angličtinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pravidelné (většinou týdenní) statistiky uživateli ukážou, kolik chyb dělá, zda se zlepšil a jaké chyby stále opakuje. Aplikace tedy neslouží pouze k opravě textu, ale je učební pomůckou, která nestojí žádné peníze, téměř žádný čas, a přitom dává zpětnou vazbu. Dalším velkým plusem je rychlá instalace a snadné založení profilu, které zabere jen několik vteřin. V aplikaci si můžete vést osobní slovník nebo najít, jaký je rozdíl mezi britskou a americkou angličtinou.

Grammarly funguje v internetovém prohlížeči, spolupracuje s programy Microsoft Office i v Microsoft Office 365, jako jsou Word nebo Powerpoint. Aplikace využívá cloudové úložiště a své opravené texty tak máte po ruce, i když jste zapomněli svůj počítač.

Základní verze aplikace je zdarma, placená verze premium začíná na 11,66 dolarech za měsíc. Vyzkoušet si ji můžete na www.grammarly.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama