hp-zbook-x2-hybrid-se-4k-displejem-a-grafikou-quadro
Novinka HP ZBook x2: hybrid se 4K displejem a grafikou Quadro

HP ZBook x2: hybrid se 4K displejem a grafikou Quadro

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 10. 2017 15:00

Podle výrobce ZBook x2 svým výpočetním výkonem i mobilitou reaguje především na specifické potřeby umělců, designérů a digitálních tvůrců, kteří potřebují využívat profesionální aplikace.

Reklama

HP započalo s inovacemi hybridních zařízení před několika měsíci, když uvedlo na trh modely Spectre x2 a Elite x2. Nyní tuto dvojici doplňuje ZBook x2, který je podle výrobce zároveň aktuálně také nejvýkonnějším hybridním tabletem na trhu.

V jeho výbavě zákazníci najdou procesor Intel Core i7-7500U (maximem Intel Core i7-8560U), až 32 GB RAM nebo až 2TB solid-state disk (kapacita začíná na 128 GB). O vykreslování grafiky se pak postará nVidia Quadro M620. Z této konfigurace plyne, že ZBook x2 není klasických bezvětrákovým tabletem. O chlazení se v jeho případě starají hned dva větráčky.

V oblasti konektivity mohou uživatelé počítat s dvojicí portů Thunderbolt 3, konektorem HDMI 1.4, čtečkou paměťových karet či 3,5mm jackem pro sluchátka. Samozřejmostí je čtečka Smart Card integrovaná v klávesnici nebo osmimegapixelový fotoaparát.

Displej tabletu má úhlopříčku čtrnáct palců, rozlišení 3 840 × 2 160 pixelů a poskytuje 100% barevné pokrytí Adobe RGB. Bez zajímavosti není ani to, že obrazovku lze ovládat stylusem vybaveným technologii Wacom EMR s citlivostí na 4 096 úrovní tlaku. V neposlední řadě ZBook x2 také splňuje vojenský standard MIL-STD 810 G a co se týká jeho akumulátoru, tak ten se z 0 na 50 procent kapacity dobije za pouhých 30 minut.

Prodej ZBooku x2 má začít v prosinci. Za základní variantu zákazníci zaplatí 1 749 dolarů (zhruba 38 000 Kč). České ceny zatím neznáme.

HP ZBook x2: hybrid se 4K displejem a grafikou Quadro
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama