asus-rog-strix-xg27vq-zakriveny-monitor-s-obnovovaci-frekvenci-144-hz
Novinka Asus ROG Strix XG27VQ: zakřivený monitor s obnovovací frekvencí 144 Hz

Asus ROG Strix XG27VQ: zakřivený monitor s obnovovací frekvencí 144 Hz

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 9. 2017 12:00 5

Tchajwanský Asus uvádí do obchodů herní monitor ROG Strix XG27VQ. Novinka je určena speciálně pro hráče multiplayerových online her, jako League of Legends nebo Dota 2.

Reklama

ROG Strix XG27VQ se vyznačuje zakřivením 27palcového panelu, díky čemuž rozšiřuje zorné pole uživatele, který se tak může ještě více ponořit do hry. Obrazovka má nicméně dnes běžné rozlišení Full HD, tedy 1 920 × 1 080 pixelů.

Díky rychlé obnovovací frekvenci 144 Hz nepředstavují rychle se pohybující obrazy pro monitor žádný problém. Navíc tu jsou přítomny i technologie Extreme Low Motion Blur (redukuje šmouhy a rozmazání pohybu, takže objekty v pohybu jsou ostřejší) a Adaptive Sync (FreeSync), která přináší jemnější a rychlejší herní obraz. Eliminuje totiž díky synchronizaci s grafickou kartou trhání a zasekávání obrazu a zároveň minimalizuje vstupní zpoždění.

Dále je monitor vybaven tříramenným stojanem a osvětlením Aura RGB umístěným na zadní straně, které nabízí několik režimů osvětlení. Samozřejmostí u monitorů z řady ROG je přítomnost klávesové zkratky GamePlus pro vylepšení přímo ve hrách a součástí balení je pak takésoftwarový nástroj DisplayWidget.

ROG Strix XG27VQ se v Česku prodává za 11 990 Kč s DPH.

Asus ROG Strix XG27VQ: zakřivený monitor s obnovovací frekvencí 144 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama