nadchazejici-verze-windows-10-nebudou-mit-vynucene-aktualizace
Novinka Nadcházející verze Windows 10 nebudou mít vynucené aktualizace

Nadcházející verze Windows 10 nebudou mít vynucené aktualizace

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 8. 2017 16:30 16

Redmondský softwarový gigant chce reagovat na stížnosti uživatelů a s dalšími verzemi jeho současného operačního systému Windows 10 nehodlá vynucovat aktualizace. 

Reklama

Řada uživatelů si při přechodu na Windows 10 stěžovala na dvě věci - nedostatek soukromí a  vynucené aktualizace. Doposud si totiž Windows 10 stahoval nové aktualizace, nebo alespoň data k nim, aniž by na to byl uživatel upozorněn, což by se mělo v budoucnu změnit. Eliminovat tento prvek šlo doposud v podstatě pouze vypnutím Windows Update jako služby přes msconfig.

Microsoft si evidentně ze stížností zákazníků vzal ponaučení a u příštích verzí operačního sytému už by se soubory k aktualizacím neměly bez vědomí uživatele stahovat. S nadcházející aktualizací Fall Creators Update by měl Microsoft odstranit ze systému také podporu ReFS. Dříve vytvořené svazky využívající souborový systém Resilient File System budou nadále fungovat, ale pravděpodobně budou odstraněny některé jeho funkce. 

Nadcházející verze Windows 10 nebudou mít vynucené aktualizace
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zmínku stojí také to, že podpora nástupce NTFS bude po podzimním update nadále limitovaná pouze na verze Enterprise a Pro. Vyjma toho nás samozřejmě čekají i zajímavější novinky, jako je třeba nástupce Movie Makeru, který se jmenuje Story Remix, ale i další funkce pro tvůrce obsahu.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama