v-cr-byl-zprovoznen-hlasovy-asistent-bixby-umi-ale-jen-anglicky
Novinka V ČR byl zprovozněn hlasový asistent Bixby. Umí ale jen anglicky

V ČR byl zprovozněn hlasový asistent Bixby. Umí ale jen anglicky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 8. 2017 18:00

Jihokorejský technologický gigant Samsung dnes oznámil, že hlasový asistent Bixby je nově dostupný ve více než 200 zemí a teritorií po celém světě, a miliony spotřebitelů tak mohou využívat výhod chytřejší interakce se svými telefony.

Reklama

Kromě Jižní Koreje a Spojených států získávají nyní spotřebitelé v zemích celého světa včetně Česka a Slovenska možnost využívat inteligentní rozhraní telefonu, které jim umožní dělat věci rychleji a snadněji. Je tu však jeden problém – asistent zatím neumí česky ani slovensky, takže pokud s ním chcete hovořit, musíte používat angličtinu nebo korejštinu (pro ČR a Slovensko je tedy Bixby stále nepoužitelný)

„Miliony zákazníků po celém světě mají nyní přístup k novému a inteligentnímu způsobu komunikace se svým telefonem,“ uvedl Injong Rhee, výkonný viceprezident a vedoucí oddělení výzkumu a vývoje, softwaru a služeb divize Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Rozšíření schopností hlasového asistenta Bixby je prvním krokem v postupném zavádění jeho funkcí. V budoucnu bude mít Bixby schopnost učit se, aby mohl nabídnout inteligentní a individuální interakci a bezproblémové připojení na více zařízeních.“

Samsung hodlá pokračovat ve zpřístupňování Bixby i v dalších zemích a v přidávání podpory dalších jazyků, zařízení, funkcí a aplikací třetích stran.

Počínaje dneškem mohou uživatelé telefonů Galaxy S8 a S8+2 aktivovat funkci hlasového asistenta Bixby stisknutím tlačítka Bixby, a přidat se tak k těm, kteří už tuto funkci používají. Na telefonech Galaxy S8 a Galaxy S8+ nyní Bixby aktivujete tak, že stisknete speciální tlačítko nebo zadáte hlasový příkaz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama