asus-odhalil-svuj-prvni-notebook-s-windows-10-s
Novinka Asus odhalil svůj první notebook s Windows 10 S

Asus odhalil svůj první notebook s Windows 10 S

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 8. 2017 15:00 3

VivoBook W202NA - tak Asus pojmenoval svůj vůbec první cenově dostupný notebook, který bude vybavený operačním systémem Windows 10 S. 

Reklama

Tento velice levný notebook by se měl zaměřovat na oblast vzdělávání a školství a díky "osekané" verzi operačního systému Windows 10, u něhož bude možné stahovat aplikace pouze z MS Store, díky čemuž Microsoft slibuje vysokou bezpečnost a spolehlivost, a slabší HW výbavě se bude prodávat za částku pouhých 279 dolarů. Pro nás trh by to mohlo znamenalo cenovku zhruba 7 500 Kč. 

Asus odhalil svůj první notebook s Windows 10 S
i Zdroj: PCTuning.cz

Za dané peníze dostaneme 11,6" displej s HD rozlišením, procesor Intel Celeron N3350 na taktu 1,1 GHz, 4 GB operačních pamětí a integrované úložiště typu eMMC s kapacitou 64 GB. Dále dostaneme také 0,3MPx webovou kameru, Bluetooth 4.1 a Wi-Fi 802.11ac a dokonce i zvýšenou odolnost podle certifikace MIL-STD810G. Fyzické porty zahrnují dvojici USB 3.0, výstup HDMI, 3,5mm audio jack a slot pro SD kartu. 

Samozřejmě musíme počítat také s o poznání "lacinějším" spracováním. Bude zajímavé sledovat, jak dalece budou levná zařízení s omezenými funkcemi Windows 10 S konkurovat produktům Chromebook. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama