acer-uvadi-na-trh-odolny-chromebook-s-11-6-displejem-a-cpu-celeron
Novinka Acer uvádí na trh odolný Chromebook s 11,6" displejem a CPU Celeron

Acer uvádí na trh odolný Chromebook s 11,6" displejem a CPU Celeron

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 8. 2017 16:00

Odolná zařízení ocení často lidé pracující v terénu, ale hodí se třeba i pro domácí použití, třeba když je používají děti. Jedním z takových zařízení je také nový model Chromebook 11 od značky Acer.

Reklama

Jedná se o kompaktní notebook s 11,6" displejem a operačním systémem Chrome OS, který bude k dostání ve dvou provedeních a to s dotykovým (C771T) a běžným displejem (C771). Obě dvě varianty nabídnout 11,6" displej s rozlišením HD typu IPS. Mozkem obou je procesor Intel Celeron 3855U společně se 4GB operačních pamětí.

Acer uvádí na trh odolný Chromebook s 11,6" displejem a CPU Celeron
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba Chromebooky jsou odolné proti polití a splňují certifikaci MIL-STD 810G, která zaštiťuje odolnost proti neopakujícím se pádům a dešti i nestandardním teplotám. Co do konektivity se u nich dočkáme Wi-Fi standardu 802.11ac, slotu pro MicroSD, USB typu C a USB 3.0 typu A a grafického výstupu HDMI. Součástí krytu displeje je také HD webová kamera.

Zařízení má údajně cílit hlavně na studenty, čemuž odpovídá i relativně nízká cenovka. Ta by se měla u bezdotykové verze pohybovat okolo 280 dolarů (cca 7 500 Kč s daní) a u dotykové okolo 330 dolarů (8 800 Kč s DPH). 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama