android-nougat-v-cervenci-posilil
Novinka Android Nougat v červenci posílil

Android Nougat v červenci posílil

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 8. 2017 19:00

S příchodem nového měsíce jsme se dočkali aktualizované statistiky, která pojednává o zastoupení jednotlivých verzí operačního systému Android. Za posledních zhruba třicet dnů opět vzrostl podíl Nugátu. Nejpoužívanější iterací oblíbené mobilní platformy je nadále šestkový Marshmallow. Nová data byla naměřena v sedmidenním intervalu končícím 8. srpna.

Reklama

Vždy na začátku měsíce zveřejňuje Google nejnovější statistiky ohledně fragmentace svého mobilního operačního systému. A nejinak je tomu i v srpnu. Naměřené údaje pomáhají vývojářům ve sledování trendů a úpravě aplikací. První místo si i k začátku srpna udržela verze Marshmallow s podílem 32,3 procenta (meziměsíčně jde o zlepšení o 0,5 procenta). Za ní se umístila distribuce 5.0 a 5.1 Lollipop, kterou používalo 29,2 procenta zařízení (-0,9 procenta). Slušný narůst naopak za minulý měsíc zaznamenal nový Android 7.x Nougat – ten svůj podíl navýšil na 13,5 procenta (+ 2,0 procenta).

Nadále klesá podíl verzí KitKat (16 procent), Jelly Bean (7,6 procenta) a Ice Cream Sandwich (0,7 procenta). Statistiky ještě evidují verzi Gingerbread s podílem 0,7 procenta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama