ceny-jdou-dolu-prodej-baterii-do-notebooku-roste
Novinka Ceny jdou dolů, prodej baterií do notebooků roste

Ceny jdou dolů, prodej baterií do notebooků roste

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 7. 2017 14:30 4

Prodej baterií do notebooků letos vzrostl o 43 % oproti loňskému roku. Ukázaly to aktuální statistiky předního on-line prodejce baterií, obchodu BatteryShop.cz, za první pololetí roku letošního roku. Zvýšenou poptávku po akumulátorech podpořil pokles cen těchto produktů. Průměrná cena prodaných baterií do notebooků totiž v letošním roce činí 1 360 Kč za kus, což je o 262 Kč méně než loni ve stejném období.

Reklama

V prvním pololetí zaregistroval internetový obchod nárůst prodeje zboží ve všech hlavních kategoriích. Prodej baterií meziročně vzrostl v případě akumulátorů do notebooků (o 43 %), baterií do mobilních telefonů (o 36 %) a digitálních fotoaparátů (o 21 %).

Cena prodávaných baterií však meziročně poklesla pouze v případě kategorie akumulátorů do notebooků, a to o 16 % na průměrných 1 360 Kč za kus. V ostatních kategoriích zůstaly ceny produktů na stejné úrovni jako v prvním pololetí roku 2016. Letos tak vyjdou baterie do mobilních telefonů v průměru na 287 Kč za kus, baterie do digitálních fotoaparátů na 350 Kč a baterie do videokamer na 642 Kč.

„Notebooky stále zůstávají přístroji, ve kterých dochází k nejčastější výměně akumulátorů. Vzhledem k vyšší pořizovací hodnotě notebooků uživatelé obměňují své přístroje zhruba po čtyřech letech, baterie však vydrží pouze dva. Lidé tak investují do nových baterií a poptávka po tomto zboží kontinuálně roste,“ uvedl Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz. „Průměrná cena baterií do notebooků navíc klesá. Obnova přístroje je tak nyní dostupnější,“ doplnil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama