asuspro-b9440-nejlehci-14palcovy-byznysovy-notebook
Novinka AsusPRO B9440: nejlehčí 14palcový byznysový notebook

AsusPRO B9440: nejlehčí 14palcový byznysový notebook

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 7. 2017 14:30

Asus uvedl na český trh notebook PRO B9440 určený pro firemní profesionály. Díky tenké konstrukci a tělu vyrobenému z hořčíkové slitiny jde zároveň o dosud nejlehčí firemní čtrnáctipalcový přenosný počítač na světě. Novinka totiž váží pouze jeden kilogram a její profil měří necelých 15 mm.

Reklama

Kompaktního designu o rozměrech menších, než mají běžné 13palcové notebooky je u modelu AsusPRO B9440 dosaženo pomocí 5,4 mm tenkého rámečku kolem displeje, který má široké pozorovací úhly a matný antireflexní povrch, který snižuje odlesky. Neobvyklá je také konstrukce umožňující otevření displeje až do úhlu 180 stupňů a zdvižení klávesnice odolné proti polití do úhlu příhodného pro psaní.

Notebook pohání procesor Intel Core i7 nejnovější sedmé generace a 8 GB operační paměti. Data lze ukládat na rychlý SSD s kapacitou 512 GB. Možnosti rozšíření a vysokorychlostní přenosy dat zajišťují dva porty USB 3.1 Gen 1 (s oboustranným rozhraním USB typu C). Jeden z těchto portů zároveň podporuje nabíjení či dokování. Přímo v balení se nachází malá dokovací stanice s porty USB typu A (USB 2.0), HDMI a USB typu C. S doplňkovou dokovací stanicí SIMPRO Dock USB-C lze navíc rozšířit možnosti připojení až na úroveň běžného desktopu. Dokovací stanice nabízí duální rozhraní DisplayPort, USB porty 3.1 typu C a typu A, VGA, HDMI, LAN a čtečku SD karet. Pro komplexní bezdrátovou konektivitu na cestách pak B9440 nabízí rychlé Wi-Fi standardu 802.11ac a Bluetooth 4.1.

O zvuk se stará výkonný audio systém SonicMaster, navržený ve spolupráci s audio odborníky z firmy Harman Kardon. Použitý akumulátor, bez kterého se žádný počítač neobejde, má zaručit na jedno nabití výdrž až 10 hodin.

Notebook AsusPRO B9440, vybavený softwarovou sadou Business Manager, se v České republice prodává za 34 990 Kč s DPH.

AsusPRO B9440: nejlehčí 14palcový byznysový notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama