apple-koupil-firmu-na-sledovani-pohybu-oci
Apple Novinka Apple koupil firmu na sledování pohybů očí

Apple koupil firmu na sledování pohybů očí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 6. 2017 18:00

Apple oznámil akvizici německé firmy SensoMotoric Instruments, která vyvíjí technologii sledování pohybu očí pro využití při výrobě headsetů a brýlí pro rozšířenou a virtuální realitu. Výrobce chytrých telefonů, počítačů a tabletů tak vstupuje na pole, kde je doposud díky brýlím Hololens zatím nejvýraznějším zástupcem Microsoft.

Reklama

Americký gigant se mimořádně zajímá o tzv. rozšířenou realitu (Augmented Reality), v jejímž rámci se virtuální objekty zobrazují na reálném pozadí. Začátkem tohoto měsíce koncern představil softwarovou platformu Arki, která má vývojářům aplikací pomoci integrovat do zařízení takové funkce.

Apple se k akvizici SensoMotoric a samotné výši transakce nevyjádřil, jeho mluvčí pouze uvedl: „Apple čas od času kupuje menší technologické firmy, ale k našim cílům a plánům se zásadně nevyjadřujeme.“

Šéf Applu, Tim Cook, před nedávnem nicméně potvrdil, že považuje technologie pozměněné či rozšířené reality za podobně důležitou oblast jako jsou chytré telefony. Už dlouhou dobu se přitom spekuluje o několikaletém vývoji inteligentních brýlích Apple Glass (iGlass), které by právě funkci rozšířené reality nabízely.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama