huawei-v-evrope-otevrel-inovacni-centrum-hpc-global-center-of-excellence
Novinka Huawei v Evropě otevřel inovační centrum HPC Global Center of Excellence

Huawei v Evropě otevřel inovační centrum HPC Global Center of Excellence

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 6. 2017 12:00

Huawei na mezinárodní konferenci International Supercomputing Conference 2017 ve Frankfurtu oznámil založení nového globálního výpočetního centra, které čínské společnosti a jejím partnerům umožní inovovat řešení v oblasti HPC, cloudu, umělé inteligence (AI), a urychlit tak transformaci celého odvětví.

Reklama

Slavnostního představení HPC Global Center of Excellence se sídlem v Mnichově se na konferenci ISC 2017 zúčastnila také společnost Intel, jeden z klíčových partnerů Huawei. Oba technologičtí leadeři slíbili, že budou vyvíjet inovativní počítačové technologie a produkty tak, aby podpořili své zákazníky právě v oblasti HPC řešení i služeb.

Huawei otvírá v různých evropských zemích svá vývojová a expertní centra již několik let a nabízí partnerům dohled a spoluúčast na vývoji technologií již od přípravy návrhu. Usnadňuje to následný proces bezpečnostní certifikace v oblasti bezpečnosti dat a kyberbezpečnosti.

Tian Linyi, pověřený vedením OpenLabu v Mnichově spadajícím do divize podnikových řešení Huawei, uvedl: „Huawei uvažuje o svém HPC CoE (centru) jako o otevřené platformě pro spolupráci, která uvolní inovační sílu Huawei a jeho partnerů. Věříme, že HPC CoE přinese oboustranné výhody a přidanou hodnotu svým zákazníkům a podpoří technologický rozvoj a průmyslový růst v oblasti HPC.“

Huawei na konferenci představil i řešení HPC Cloud Solution 2.0, které nabízí mnohem vyšší výkon než verze předchozí. Toto řešení, založené na standardu InfiniBand, je spolu vyvíjeno se společností Mellanox. Jedná se o první veřejné cloudové HPC řešení s přenosovou rychlostí 100 Gbit/s s technologií EDR pro zvýšenou rychlost přenosu dat. Toto řešení nabízí navíc i systém pro vysoce-výkonné lokální ukládání dat pro zlepšení celkového výpočetního výkonu s instantím mazáním nepotřebných dat a šifrováním úložného prostoru pro zvýšenou bezpečnost.

Řešení HPC Cloud Solution 2.0 bylo úspěšně spuštěno v Open Telekom Cloudu, veřejné cloud platformě, budované v Evropě ve spolupráci společností Huawei a Deutsche Telekom.

Během letošního ročníku konference ISC byl publikován nejnovější seznam žebříčku nejvýkonnějších řešení HPC TOP500, v kterém se úspěšně objevilo 20 HPC systémů vybudovaných společností Huawei.

Zdroj: Huawei

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama