spravce-uloh-windows-10-ziska-zalozku-sledovani-gpu
Novinka Správce úloh Windows 10 získá záložku sledování GPU

Správce úloh Windows 10 získá záložku sledování GPU

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 6. 2017 14:30 8

Microsoft v současnosti pracuje na vylepšení správce úloh (task manager) v prostředí Windows 10. Nově se má správce dočkat také možnosti sledování GPU.

Reklama

Ve správci tak budeme moci sledovat nejen vytížení procesoru, sítě, pamětí a disků, ale také grafických jader v integrované, či samostatné podobě. V současnosti je nová utilita testována a vidět jí zatím mohou pouze uživatelé Windows Inisider programu, kteří si stáhnuli zkušební sestavení Windows 10 Insider Preview Build 16226.

Správce úloh Windows 10 získá záložku sledování GPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Systém je ale zatím neodladěný a údaje tak nemusí být přesné. Správce úloh by měl nově moci sledovat jednotlivé grafické čipy i v případě, že jich je v PC víc. Informovat nás bude o zátěži daného GPU, kapacitě grafických pamětí a jejich využití, a v neposlední řadě také o současné verzi ovladače a jeho datu vydání. Šikovné může být také rozdělení na dedikovanou část grafických pamětí a tu sdílenou. Chybět by nemělo ani sledování prostředků, které ale Microsoft zatím nemá připravené.

Zde bychom se do budoucna měli dočkat mimo jiné i sledování snímků za sekundu v různých aplikacích. Kdy se dočkáme novinky v aktualizacích pro běžné uživatele, zatím nevíme. Sledování GPU však má být nasazeno do správce úloh v nadcházejících měsících.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama