toshiba-portege-x30-intel-core-i7-32-gb-ram-a-nizka-hmotnost
Novinka Toshiba Portégé X30: Intel Core i7, 32 GB RAM a nízká hmotnost

Toshiba Portégé X30: Intel Core i7, 32 GB RAM a nízká hmotnost

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 6. 2017 21:00

Toshiba uvádí na náš trh prémiový notebook Portégé X30. Má hmotnost pouze 1,05 kilogramu, ale díky magneziovému šasi s konstrukcí vyztužení ve tvaru včelích pláství a dalšími prvky je vysoce odolný. Určen je hlavně hlavně profesionálním uživatelům, kteří chtějí tenký a mobilní pracovní nástroj s nadprůměrným výpočetním výkonem a vysokou výdrží na baterii (až 10,5 hodiny).

Reklama

Srdcem notebooku je procesor Intel Core i7-7500U podporovaným celkem 32 GB operační paměti (DDR4) a pro data je k dispozici rychlý SSD s kapacitou 512 GB. Komunikaci s okolím zajišťují dvě rozhraní USB 3.1/Thunderbolt 3, jeden port USB 3.0 s funkcí nabíjení telefonu či jiného přístroje i v režimu spánku a modul pro bezdrátovou komunikaci prostřednictvím WiFi 802.11 ac/a/b/g/n a Bluetooth 4.2. Nechybí ani port HDMI a čtečky microSD karet a SmartCard.

Počítač je také vybaven kvalitními stereo reproduktory harman/kardon a přesnou práci s dotykovým displejem zajišťuje digitizér Wacom. Svým zákazníkům ale nabízí nejen velmi doboru výbavu, ale i nadstandardní odolnost. Výrobce tvrdí, že úspěšně prošel zkouškami odolnosti proti tlaku na víko s hmotností 100 kg, pádu, polití, vysokým vibracím nebo také reakcím na prudkou změnu teplot z -25 °C na 70 °C během 10 minut. Další testy H.A.L.T. simulovaly reálné používání notebooku po dobu tří až pěti let.

Krom toho je nová Toshiba vybavena několika způsoby zabezpečení od obličejové autentizační IR kamery po čtečku otisků prstů integrovanou do touchpadu. Možnosti identifikace lze kombinovat a využít k rychlému přihlášení k systému bez zadávání hesla. Nejen firemní uživatelé ocení vlastní BIOS Toshiba, který snižuje riziko neautorizovaného přístupu, TPM čip ve verzi 2.0 i možnost šifrování dat uložených na disku.

K přístroji náleží tříletá záruka s opravou u zákazníka a mimořádná záruka spolehlivosti Reliability Guarantee, která zajišťuje, že pokud zařízení vypoví službu během jednoho roku od nákupu vinou výrobní vady, získá zákazník kromě záruční opravy také celou kupní cenu přístroje zpět.

Notebook Portégé X30-D-10L bude k dostání prostřednictvím autorizovaných prodejců za doporučenou koncovou cenu 61 290 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama