soutez-napad-roku-vyhral-nesmrtelny-herni-dron
Novinka Soutěž Nápad roku vyhrál nesmrtelný herní dron

Soutěž Nápad roku vyhrál nesmrtelný herní dron

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 6. 2017 10:00 2

Termokamery, virtuální realita, drony, sofistikované námořní mapy. Ve finále 10. ročníku soutěže Vodafone Nápad roku se sešla nebývale silná sestava začínajících technologických firem, které v řadě případů útočí na světovou špičku ve svém oboru. Celkem se letos přihlásilo rekordních 197 projektů. Hlavní finanční cenu získal tým Drone n Base s herními drony do bytu, druhé a třetí místo pak obsadily mapové služby Ventusky a Mapotic.

Reklama

Absolutním vítězem jubilejního desátého ročníku Vodafone Nápad roku se stal projekt Drone n Base zakladatele Róberta Schochmanna. Herní projekt využívá malé odolné drony, s nimiž hráči svádí vzájemné letecké souboje u sebe doma. Strojům nevadí ani náraz do zdi, nehrozí od nich poranění a nabízí nespočet originálních her. Tým si porotu získal už během finálových prezentací názornými ukázkami a hned několik strojů si porotci přímo na místě i koupili. Vítězství pro tým znamená odměnu 300 tisíc korun a stejně jako ostatní finalisté bude s investory jednat o získání investice až 10 milionů korun.

Celkově druhým v pořadí a současně vítězem kategorie Nokia Startup roku je David Prantl s projektem Ventusky. Získá tak pobyt v Silicon Valley a účast na konferenci TechCrunch Disrupt. Jeho sofistikované a přitom uživatelsky jednoduché mapy počasí pro celý svět zahrnují například i sledování výšky vln a zájem o platformu už projevily velké letecké nebo námořní společnosti. Cílem je oslovit především profesionální uživatele nebo lidi v oblastech s náročnými klimatickými podmínkami. Ocenění Ekonom Student podnikatel si odnesla Hana Němcová za projekt Frusack, který reaguje na poptávku po ekologických a současně stylových obalech.

Další projekty zahrnují celkově třetí Mapotic, globální platformu pro vytváření a správu map, carsharing SmileCar, systém pro trénování prezentací před lidmi s pomocí virtuální reality Virtual Orator, platební systém propojující chytré telefony a platební karty PayMagnet, platformu pro vydávání a prodej interaktivních komixů Nanits Chronicles, ambiciózní kurzový systém pro sázky na eSporty RTS munity a automatický systém pro zpracování účetních dokladů včetně následných plateb Archiles.

Celkově se do 10. ročníku soutěže Vodafone Nápad roku přihlásilo rekordních 197 projektů. Z nich vybírala dvanáctičlenná porota složená ze zkušených podnikatelů, investorů a manažerů. Kromě účasti v soutěži získaly vybrané týmy také intenzivní mentoring od 16 expertů z nejrůznějších oborů.

Zdroj: Vodafone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama