microsoft-kupuje-bezpecnostni-firmu-hexadite
Novinka Microsoft kupuje bezpečnostní firmu Hexadite

Microsoft kupuje bezpečnostní firmu Hexadite

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 5. 2017 15:00

Za společnost Hexadite, která poskytuje technologie pro automatickou reakci na kybernetické útoky, americký softwarový gigant Microsoft zaplatí 100 milionů dolarů (2,4 miliardy Kč).

Reklama

Microsoft už v lednu oznámil, že hodlá v příštích letech do výzkumu a vývoje v oblasti kybernetické bezpečnosti investovat více než miliardu dolarů (zhruba 24 miliard Kč) ročně. Převzetí společnosti Hexadite, která má ústředí v Bostonu a výzkumné a vývojové centrum v Izraeli, tak není velkým překvapením.

Kybernetická rizika tento měsíc připomněl rozsáhlý útok vyděračského malwaru WannaCry. Vir, který zašifruje soubory na počítači a bez zaplacení výkupného je neuvolní, infikoval odhadem na 300 000 počítačů ve 150 zemích světa.

Takřka polovina všech zachycených detekcí (45,07 %) připadala na Rusko. Česká republika skončila v přehledu s podílem 0,15 % až na 52. místě. V ČR byly naštěstí infikovány „jen“ stovky strojů. Podle analytika Národního bezpečnostního týmu CSIRT.CZ Pavla Bašty počet infekcí překonal číslo 620.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama