geforce-gtx-2070-a-2080-jeste-letos
Novinka GeForce GTX 2070 a 2080 ještě letos!

GeForce GTX 2070 a 2080 ještě letos!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 5. 2017 18:35 28

Ptali jste se nás, zdali vyjde Volta ještě letos, tak jsem nažhavil drát a zjistil to pro Vás ....

Reklama

 

Dnešní zpráva, bude rozsahem spíše zprávička, o tom větší svou náplní. Pod článkem s testem Titanu Xp se čtenáři ptali, zdali Volta skutečně vyjde až příští rok (to jsem říkal v článku), nebo jestli je možné, že vyjde už letos. Upřímně jsem se o to nějak detailně nezajímal, jelikož výkonu má Titan Xp jako vlajková loď dost, a čeká nás ještě RX Vega a mnoho dalších HW novinek. Nudit se tedy nebudeme, AMD i Intel uvedou High-end CPU platformy a s nimi si vydržíme nějaký čas hrát.

Co se týká Volty, nažhavil jsem tedy mail starým, osvědčeným zdrojům a pravda se vyjevila. Volta v mainstream kartách vyjde ještě letos! Na vánoce si budete moci koupit GeForce GTX 2070 a 2080. O specifikacích nevím naprosto nic, ale očekávám stejný scénář jako už známe od Nvidie deset let dozadu. GTX 2080 bude jistě 5-10 procent nad současný High-end (GTX 1080 Ti). Stejně to bylo u Fermi, Maxwellu i Kepleru. Frekvenční posun nečekám výrazný, počet CUDA bude jistě navýšený. Zdroj něco blábolil, že GTX 2080 nebude už mít 256-bit sběrnici ale 384-bit. Použití GDDR6 není jisté, GDDR5X jsou pravděpodobnější. To ale vše teprve uvidíme ...

Jak to tak vypadá, ona bude skutečně Vega RX soupeřit už s Voltou, nicméně nikoliv tou nejvýkonnější. Ta přijde zcela jistě až příští rok, nebo snad ne? Třetí Titan během roku a půl? No nechme se překvapit.

Zdroj: tajný, jako vždy

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama