samsung-uz-prodal-pres-5-milionu-smartphonu-galaxy-s8
Novinka Samsung už prodal přes 5 milionů smartphonů Galaxy S8

Samsung už prodal přes 5 milionů smartphonů Galaxy S8

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 5. 2017 10:00 7

Vrchol nabídky chytrých telefonů od společnosti Samsung aktuálně tvoří dva modely – Galaxy S8 a S8+. O obě novinky je mezi zákazníky velký zájem, neboť počet prodaných kusů už překročil hranici pěti milionů. Od zahájení prodeje obou nových vlajkových lodí přitom neuplynul ještě ani celý měsíc. Upozornil na to server Mashable.

Reklama

„Aktuálně nemůžeme poskytnout podrobnější informace, ale po celém světě probíhají prodeje hladce. V celkových číslech jsme nad hranicí pěti miliónů,“ prohlásil jeden z manažerů Samsungu pro list The Investor.

Základní model Galaxy S8 se v tuzemských obchodech prodává za doporučenou cenu 21 999 Kč s DPH. Větší model Galaxy S8+ vyjde vcelku pochopitelně ještě dráž a to na 24 999 Kč.

Menší osmička má 5,8palcový (téměř bezrámečkový) displej a větší verze plus 6,2palcový panel. Výbava obou smartphonů je totožná. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení dvanáct megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností f/1,7. Rozlišení čelní kamery mezigeneračně povyrostlo z pěti na osm megapixelů. Uvnitř telefonů kmitá výkonný procesor Exynos 8895, nechybí 4 GB RAM a 64 GB paměti pro data, kterou lze doplnit paměťovou kartou. Zajímavostí je použití skeneru oční duhovky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama