check-point-varuje-pred-malwarem-diamondfox
Novinka Check Point varuje před malwarem DiamondFox

Check Point varuje před malwarem DiamondFox

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 5. 2017 08:00

Check Point ve spolupráci s TerbiumLabs, společností zaměřenou na informace a analýzy dark webu, rozkryl fungování nebezpečného malwaru DiamondFox.

Reklama

V posledních letech roste na trhu s malwarem a kyberútoky nová úspěšná obchodní metoda, která dala vzniknout celému novému odvětví: Malware jako služba. Nyní se mohou i nováčci a začátečníci bez jakýchkoli technických znalostí snadno stát kyberzločinci. Ransomware, bankovní trójské koně a řadu dalších útočných nástrojů lze jednoduše koupit na fórech v temné části internetu. Navíc pro zaplacení lze využít nejrůznější platební metody, včetně anonymních plateb.

„DiamondFox je modulární botnet, který lze zakoupit na různých fórech dark netu, a je to jeden z aktuálně nejpopulárnějších malwarů jako služba. Názorně ukazuje výhody tohoto obchodního modelu. Zakoupením jediného produktu získají uživatelé přístup k plug-inům a mohou plánovat a spouštět nejrůznější kampaně. Od špionážních kampaní přes krádeže přihlašovacích údajů, které mohou být základem pro další finanční krádeže, a dokonce až po jednoduché a vysoce efektivní DDoS útoky,“ říká Petr Kadrmas, Secuity Engineer Eastern Europe, Check Point Software Technologies.

Navíc se zdá, že Edbitss, oficiální prodejce malwaru, investuje do dalších vylepšení, do aktualizací a oprav, které jsou následně pečlivě sdíleny s potenciálními kupci. Více informací najdete v reportu zde.

Check Point varuje před malwarem DiamondFox
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama