tp-link-tl-wa820re-miniaturni-usb-wifi-extender
Novinka TP-Link TL-WA820RE: miniaturní USB WiFi extender

TP-Link TL-WA820RE: miniaturní USB WiFi extender

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 4. 2017 08:00

TP-Link představuje na českém trhu extender TL-WA820RE, který jednoduchým způsobem rozšiřuje dosah libovolné WiFi sítě. Skladné zařízení se dvěma externími anténami nabízí přenosovou rychlost 300 Mbit/s a jeho napájení je řešeno prostřednictvím standardního USB portu. Energii mu tak dodá například obyčejná powerbanka, nebo také počítač či tablet.

Reklama

WiFi extender (též repeater či opakovač) zlepšuje celkovou kvalitu signálu WiFi sítě a zajišťuje pokrytí i v místech, kde jinak byl signál slabý nebo nedostupný. Model TL-WA820RE pracuje v pásmu 2,4 GHz a podporuje standardy IEEE 802.11 b/g/n. Dle výrobce dosahuje maximální rychlosti 300 Mbit/s, která je dostatečná i pro přehrávání streamovaného videa.

Extender je vybavený indikátorem signálu, který pomáhá vyhledat optimální umístění, kde je signál z routeru ještě dostatečně silný a stabilní. Ke zprovoznění stačí stisknout tlačítko WPS na routeru a následně na extenderu a jeho dvě výkonné externí antény výrazně rozšíří okruh pokrytí sítě.

Opakovač lze snadno spravovat z mobilní aplikace Tether, kterou výrobce poskytuje zdarma pro operační systémy iOS a Android. Program umožňuje pohodlně a odkudkoli z libovolného mobilního zařízení sledovat stav extenderu, ovládat jeho funkce a upravovat nastavení včetně řízení přístupu a konfigurace pokrytí.

V České republice se cena novinky TP-Link TL-WA820RE pohybuje nejčastěji mezi 500 až 600 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama