amd-potvrdilo-ze-vega-prijde-jeste-v-tomto-ctvrtleti
Novinka AMD potvrdilo, že Vega přijde ještě v tomto čtvrtletí

AMD potvrdilo, že Vega přijde ještě v tomto čtvrtletí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 4. 2017 16:15 31

Prostřednictvím facebookového profilu AMD potvrdilo, že připravované čipy Vega a jimi osazené grafické karty přijdou na trh již brzy.

Reklama

AMD konkrétně hovoří o tom, že by měly dorazit ještě v tomto čtvrtletí. To znamená, že se jich dočkáme nejdéle v červnu. Podle dřívějších informací by mělo jít z hlediska výkonu o celkem přelomové grafiky, díky nimž by mělo AMD vyrovnat krok s konkurenčními produkty od Nvidia ve vyšší třídě. Od uvedení Fury tak má jít o první skutečně konkurenceschopné grafiky od AMD v high-end segmentu.

AMD potvrdilo, že Vega přijde ještě v tomto čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Nutno dodat, že grafiky Vega dost možná dorazí ještě o poznání dříve a některé názory naznačují, že by se tak mohlo stát ještě před vydáním dlouho čekávaného titulu Prey od Arkane Studios, který má přijít už 5. května. Následovat ho pak má také jistě neméně zajímavý VR titul Alien: Covenant. 

AMD potvrdilo, že Vega přijde ještě v tomto čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k tomu, jak si AMD dává na čas, zřejmě ještě ladí mouchy a s vydáním začátkem května se nejspíše můžeme rozloučit. Třeba ale AMD překvapí a alespoň jeden model s čipem Vega 11 či Vega 10 vydá už začátkem měsíce. A na co se podle prvních indicií můžeme těšit? Až na 12,5 TFLOPS výpočetního výkonu, 8 GB pamětí HBM2 a 4096 stream procesorů.

Tak či onak nám nezbývá než čekat na oficiální start grafik Vega, který tedy již téměř jistě proběhne někdy během příštích dvou měsíců.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama