nove-chytre-zarovky-od-tp-link-lze-ovladat-chytrym-telefonem
Apple Novinka Nové chytré žárovky od TP-Link lze ovládat chytrým telefonem

Nové chytré žárovky od TP-Link lze ovládat chytrým telefonem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 4. 2017 15:30

TP-Link představuje na českém trhu chytré WiFi žárovky řady LB. Všechny modely jsou ovladatelné bezdrátově, stmívatelné a údajně až o 80 % energeticky méně náročné než klasické žárovky při stejném světelném toku. Výrobce nabízí žárovky s výkonem 8 až 11 W, což odpovídá přibližně tradičním žárovkám 50-75 W. Jednotlivé modely se liší i dalšími možnostmi, jako je nastavení teploty bílého nebo barevného odstínu světla.

Reklama

Pomocí ovládací aplikace je možné měnit různé parametry osvětlení. Od prostého nastavení jasu (modely LB100 a 110) po barevnou teplotu (model LB120) či dokonce barevný odstín (LB130). Tímto způsobem lze vytvářet osvětlení pro specifické situace jako čtení, sledování televize, společenskou zábavu, odpočinek nebo spánek.

Chytré žárovky je možné řídit jednotlivě i po skupinách a nastavení pro různé situace si v aplikaci uložit jako scény, které lze jednoduše přepínat ručně nebo automaticky podle časového rozvrhu. Modely LB120 a LB130 navíc dokáží nejen automaticky rozsvěcet a zhasínat podle denní doby, ale také dennímu rytmu přizpůsobovat charakter světla, aby působilo co nejpříjemněji a nejpřirozeněji.

Pro bezdrátové ovládání žárovek slouží aplikace Kasa pro zařízení se systémem Android (verze 4.1 nebo novější) nebo iOS (verze 8 nebo novější). Žárovky TP-Link řady LB lze rovněž spárovat s ovládacími zařízeními pro inteligentní domácnost Amazon Echo, Dot, Tap a dalšími, která podporují hlasové ovládání.

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama