lenovo-prichazi-na-trh-s-cenove-dostupnym-konvertibilnim-chromebook-flex-11
Novinka Lenovo přichází na trh s cenově dostupným konvertibilním Chromebook Flex 11

Lenovo přichází na trh s cenově dostupným konvertibilním Chromebook Flex 11

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 4. 2017 16:30

Dalším konvertibilním zařízením do série zařízení Chromebook by se měl nyní stát model Chromebook Flex 11 od firmy Lenovo.

Reklama

Jedná se o kompaktní zařízení s otočným kloubem, které lze využívat jako notebook či tablet. Konvertibilní Chromebook je nepřímým nástupcem původního zařízení Yoga 11e ze série ThinkPad a fyzicky mu je velice podobný. Je nicméně ošizený o některé prémiové funkce, jako je odolnost proti polití, trackpad, či zvýšená odolnost vůči pádu.

Výbavou nového Flex 11 bude 11,6palcový displej s HD rozlišením typu IPS, který nabídne jas 250 nitů. Mozkem zařízení je čtyřjádrové SoC s jádry ARM na taktu 2,1 GHz. Tomu sekundují 4 GB operačních pamětí a úložiště řeší 32GB eMMC čip. Rozšíření kapacity může zajistit paměťová karta SD. Zařízení pochopitelně běží na systému Chrome OS, ale je kompatibilní s aplikacemi z Google Play. 

Lenovo přichází na trh s cenově dostupným konvertibilním Chromebook Flex 11
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi konektory najdeme USB typu C, USB 3.0, HDMI a 3,5mm kombinovaný jack. Bezdrátově se lze připojit prostřednictvím Wi-Fi 802.11a/g/n/ac. V rámečku displeje je zabudovaná také HD webkamera. Životnost baterie by měla dosahovat až na 10 hodin. Celkové rozměry Flex 11 jsou 296 × 206 × 21,2 mm a hmotnost dosahuje na 1,35 kg. 

Cena tohoto jednoduchého mobilního zařízení není nijak vysoká a měla by se pohybovat okolo 280 dolarů. K nám by se tak Chromebook mohl dostat za více než 8 000 Kč. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama