v-hypermarketech-globus-vam-k-nakupu-postaci-aplikace
Novinka V hypermarketech Globus vám k nákupu postačí aplikace

V hypermarketech Globus vám k nákupu postačí aplikace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 4. 2017 09:00 1

Službu Globusu pro moderní samoobslužné nakupování Scan&Go doplnila mobilní aplikace Scan&Go v mobilu. Nabízí alternativu k unikátním skenerům, které si zákazníci oblíbili kvůli usnadnění a zrychlení svých nákupů. Aplikace Scan&Go je nyní k dispozici pilotně v Praze Čakovicích, kde lze zároveň využít bezplatně WiFi.

Reklama

Půl roku poté, co Globus pokryl všechny své hypermarkety technologií snadného nakupování Scan&Go, poskytne v Praze Čakovicích, kde byla technologie jako první zavedena, i mobilní aplikaci Scan&Go v mobilu. Znamená to, že zákazníci mohou místo skenerů pro načítání kódů použít vlastní chytrý telefon. „Jde prakticky o rozšíření oblíbené služby. Celkem máme v hypermarketech k dispozici 1 600 skenerů, nicméně se v nákupních špičkách například před státními svátky stává, že jsou i přes tento velký počet rozebrány.

Nejen proto, ale i kvůli dalšímu rozvoji moderních služeb, přicházíme s možností využít mobilní aplikaci,“ říká Pavla Hobíková, mluvčí hypermarketu Globus. Naznačuje tak, že styl nákupu „rovnou do tašky“ bez vykládání nákupu na pás, si získal své stálé příznivce. Naskenovat si sám čárové kódy zboží, ukládat nákup rovnou do tašky a při odchodu jen přiložit skener k tomu určené pokladně a zaplatit, je pro zákazníky nejen časovou úlevou, ale i určitou svobodou při nákupu. Potrženo a sečteno – rychlý a snadný styl nakupování činí v Globusu přibližně dvacet procent z prodeje.

„Jde prakticky o rozšíření oblíbené služby. Celkem máme v hypermarketech k dispozici 1 600 skenerů, nicméně se v nákupních špičkách například před státními svátky stává, že jsou i přes tento velký počet rozebrány. Nejen proto, ale i kvůli dalšímu rozvoji moderních služeb, přicházíme s možností využít mobilní aplikaci,“ říká Pavla Hobíková, mluvčí hypermarketu Globus.

Mobilní aplikace je k dispozici zdarma ke stažení pro operační systém Android, na iOS se snad objeví co nevidět.. K nákupu pomocí aplikace je stejně jako u skenerů, potřeba zákaznická karta Globus Bonus, kterou je v tomto případě však potřeba načíst pouze jednou na začátku. Poté si již aplikace kartu pamatuje a není potřeba ji znovu načítat.

Postup jak s aplikací Scan&Go v mobilu:

  1. Stáhnout aplikaci (iPhone, Android)
  2. Načíst kartu Globus Bonus (jen jednou, aplikace v mobilu si ji pak už při dalších nákupech pamatuje)
  3. Načíst QR kód Scan&Go, který je k dispozici jak u vstupu na nákupní plochu, tak i po vnitřních plochách v hypermarketu (s mobilem lze tak zahájit nákup kdykoliv, aniž by se zákazník musel vracet pro skener a QR kód ke vstupu na nákupní plochu)
  4. Skenovat čárové kódy, nákup ideálně ukládat rovnou do tašky
  5. U pokladny naskenovat kód pro ukončení nákupu a zaplatit  
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama