honor-6c-je-nova-stredi-trida-pro-evropu
Novinka Honor 6C je nová středí třída pro Evropu

Honor 6C je nová středí třída pro Evropu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 4. 2017 16:00 4

Značka Honor se tradičně chlubí smartphony s výtečným poměrem výkonu a ceny. Zářným příkladem toho je nejnovější Honor 6C, který přináší do střední třídy AMOLED displej.

Reklama

Honor 6C není nic jiného než Huawei Enjoy 6s, který byl představený v Číně začátkem letošního roku. Mezi jeho hlavní poznávací prvky patří kovové tělo, do kterého je vsazen pětipalcový (HD) AMOLED displej po stranách krytý zakřiveným sklem typu 2,5D a akumulátor s kapacitou 3 020 mAh.

V nitru telefonu najdeme kmitrat procesor Qualcomm Snapdragon 435, kterému sekundují 2 GB operační paměti a 32GB úložiště. Samozřejmostí je podpora microSD karet do kapacity 128 GB, plná kompatibilita s tuzemskými frekvencemi LTE nebo snímač otisků prstů umístěný na zádech. Hlavní fotoaparát nového Honoru má rozlišení 13 Mpx a objektiv světelnost f/2.2. Pro selfies a videohovory je připravena 5Mpx kamerka.

Operačním systémem je starší Android 6.0 Marshmallow, na kterém je naroubována nadstavba EMUI 4.1. O tom, zdali se smartphone do budoucna dočká updatu na Nougat, se bohužel zpráva nezmiňuje.

Honor 6C se bude prodávat ve zlaté, šedé a stříbrné barevné variantě. Doporučená cena pro evropské trhy činí 229 eur, tedy asi 6 200 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama