honor-8-pro-ma-qhd-displej-i-spoustu-vykonu
Novinka Honor 8 Pro má QHD displej i spoustu výkonu

Honor 8 Pro má QHD displej i spoustu výkonu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 4. 2017 18:00

Značka chytrých telefonů Honor, která patří pod čínský gigant Huawei, dnes globálně představila model Honor 8 Pro. Ten se pyšní špičkovou výbavou, ve které nechybí jemný displej, duální fotoaparát nebo výkonný procesor. Otázkou však je, za kolik se smartphone bude prodávat. S ohledem na současnou filozofii výrobce lze však předpokládat, že cenovka bude nastavena příznivě.

Reklama

Svými parametry nastavuje Honor 8 Pro laťku hodně vysoko, a to zejména vlajkovým lodím ostatních výrobců. Smartphone má displej o úhlopříčce 5,7 palce s jemným rozlišením QHD, tedy 2 560 × 1 440 pixelů. Těšit se případní zájemci mohou také na pořádnou porci výkonu. Uvnitř telefonu totiž kmitá procesor Kirin 960, tedy identický čip, jaký pohání modely Huawei Mate 9 a P10 (Plus).

Honor 8 Pro je po vzoru starší (a u nás velmi populární) osmičky vybaven hned třemi fotoaparáty. Vedle jednoho na čelní straně tak nalezneme další dva na té zadní. Jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický senzor. Dále má Honor 8 k dispozici 6 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nezapomnělo se však ani na slot na paměťové karty a čtečku otisků prstů.

Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech, nejnovější Android 7.0 Nougat s nadstavbou uživatelského rozhraní EMUI 5.1, USB-C konektor pro nabíjení a datovou konektivitu či podpora funkce dualSIM. Telefon navíc potěší i akumulátorem, který dostal slibnou kapacitu 4 000 mAh.

Za kolik se bude Honor 8 Pro prodávat, zatím není jasné. O dostupnosti telefonu na našem trhu a ceně vás tedy ještě budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama