sony-xperia-xz-premium-bude-na-ceskem-trhu-stat-20-tisic
Novinka Sony Xperia XZ Premium bude na českém trhu stát 20 tisíc

Sony Xperia XZ Premium bude na českém trhu stát 20 tisíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 4. 2017 17:00

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky novou vlajkovou Sony Xperia XZ Premium, která byla představena na berlinském veletrhu IFA. Ceny chytrého telefonu startují těsně pod hranicí 20 000 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Heureka.cz.

Reklama

Společnost Sony zatím oficiálně neprozradila, kdy se její špičkový smartphone začne prodávat a jaká bude jeho prodejní cena. Někteří tuzemští prodejci přesto odstartovali předobjednávky. Cena je stanovena na 19 990 Kč. Kdy bude přístroj skladem, však jednotlivé obchody neuvádějí.

Sony Xperia XZ Premium láká na špičkový výkon, kterého se podařilo dosáhnout díky použití čipsetu Qualcomm Snapdragon 835. Novinka také disponuje 4 GB operační paměti a 64 GB úložného prostoru, který bude možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSD.

Displej nové Xperie má úhlopříčku 5,5 palce, podporuje nativně HDR a nabízí jemné rozlišení 3 840 × 2 160 pixelů. Na zadní straně telefonu pak najdeme 19Mpx snímač Exmor RS o velikosti 1/2,3" s objektivem Sony G Lens, který umožní natáčet slow-motion HD video s neuvěřitelnými 960 fps.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama