check-point-dominuje-mobilnimu-zabezpeceni-systemu-android
Novinka Check Point dominuje mobilnímu zabezpečení systému Android

Check Point dominuje mobilnímu zabezpečení systému Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 3. 2017 16:00

Americký technologický gigant Google oznámil, že významně pokročil ve spolupráci s dodavateli bezpečnostních řešení a ve společném boji s malwarem. 70 procent škodlivých kódů, které ve výroční zprávě pro ekosystém Android zmiňuje, přitom odhalil tým společnosti Check Point.

Reklama

Jednalo se například o škodlivý kód Turkish Clicker, objevený v lednu 2016, HummingBad, který byl poprvé identifikován o měsíc později a stal se jednou z hlavních mobilních hrozeb loňského roku, DressCode a nakonec nechvalně známý malware Gooligan. Tyto čtyři malwarové rodiny představovaly nejinovativnější a nejsofistikovanější kampaně, které infikovaly v průběhu minulého roku více než 20 milionů zařízení s Androidem. V sekci zranitelnosti Google upozornil na sadu označenou jako QuadRooter.

„Důvod, proč je Check Point tak výrazně zmíněn v nové zprávě, přímo souvisí s investicemi do týmu mobilních bezpečnostních výzkumníků a inženýrů. V kombinaci se špičkovými technologiemi byl Check Point schopen odhalit jen v minulém roce více než 15 nových mobilních variant malwarových zranitelností nultého dne, což je více než kterýkoliv jiný dodavatel bezpečnostních řešení,“ uvedl Daniel Šafář, Country Manager pro Českou republiku a region CZR ve společnosti Check Point Software Technologies.

Zdroj: Check Point

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama