posledni-aktualizace-pro-galaxy-note-7-zcela-zakaze-nabijeni
Novinka Poslední aktualizace pro Galaxy Note 7 zcela zakáže nabíjení

Poslední aktualizace pro Galaxy Note 7 zcela zakáže nabíjení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 3. 2017 09:00

Vadné kusy modelu Note 7, které si jejich vlastníci ani přes výzvu Samsungu nenechali vyměnit, čeká další aktualizace systému. Nový firmware zcela zamezí dobíjení. To by mělo zabránit případným dalším náhodným explozím. Update má dorazit ještě koncem tohoto měsíce.

Reklama

Samsung se v říjnu rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávajícím problémům se vznícením baterií. Firma začala stahovat smartphony z trhu začátkem září, přičemž zákazníkům nabídla finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi, jejíž baterie měly být bezpečné.

Zprávy o vznícení už opravených přístrojů ale výrobce přiměly k úplnému ukončení výroby a stažení problémového modelu z pultů obchodů. Jenže ne všichni majitelé phabletu Samsung vyslyšeli. Firma proto vydala několik aktualizací, jež omezovaly maximální úroveň dobití akumulátoru, a v některých regionech dokonce ve spolupráci s operátory mobilům zamezila přístup do mobilních sítí.

Posledních zpráv je mezi lidmi stále asi 75 tisíc kusů problémového telefonu. Po poslední aktualizaci se z nich už definitivně stane (bez)cenné těžítko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama