odolny-externi-ssd-a-data-xpg-sd700x-predstaven
Novinka Odolný externí SSD A-Data XPG SD700X představen

Odolný externí SSD A-Data XPG SD700X představen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 3. 2017 15:00

Novinka je postavena na NAND čipech typu 3D TLC a splňuje stupeň krytí IP 68, je tedy prachotěsná a voděodolná, navíc má ale také armádní certifikaci odolnosti proti nárazům. V obchodech bude dostupná v kapacitách 256 GB, 512 GB a 1 TB.

Reklama

SD700X je vylepšenou verzí externího solid-state disku SD700, který získal v loňském roce cenu iF Design Award. Stejně jako on splňuje i nový model požadavky standardu IP68 pro kompletní prachotěsnost a odolnost proti šedesátiminutovému ponoření do 1,5 m hluboké vody.

Pro hráče na cestách nabízí SD700X odolné, ale stylové úložiště, které uchová cenné hry v bezpečí, i když na ně něco rozlijí, spadne jim do prachu, nebo zmokne. Splňuje také požadavky vojenského standardu MIL -STD-810G 516.6. Pro přenos dat a připojení k další elektronice slouží rozhraní USB 3.1.

Externí SSD dosahuje přenosových rychlostí až 440 MB/s (hodnota by měla platit pro čtení i zápis, které udržuje na stabilní hodnotě díky DRAM cache a funkci SLC caching. Ve srovnání s pevnými disky (jako jsou interní úložiště pro konzoly), je SD700X přinejmenším čtyřikrát rychlejší. Na rozdíl od externích HDD úložišť je však naprosto tichý, nepřehřívá se a je výrazně pružnější díky absenci pohyblivých částí.

V České republice se nové solid-state disky SD700X zatím neprodávají. V obchodech jsou k sehnání pouze modely starší řady SD700.

Odolný externí SSD A-Data XPG SD700X představen
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama